SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sanat Elçileri Trabzon'da

Sanat Elçileri Trabzon'da

03 Temmuz 2022 Pazar - 19:48




18 ülkeden 50 Ressam Trabzon’da 11. Uluslararası resim festivalinde buluştu





2007 yılında  genel merkezi Trabzon'da  kurulan ve dünyayı sanat dili ile güzelleştirmek için yola çıkan kısa adı Femin &Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği; Türkiye'de 10,yurt dışında 33 şube ve temsilcilikleri ile yerel ve uluslararası etkinliklerde bulunarak dünyayı güzelleştirmeye devam ediyor. Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği "Dünya sanatçılarının gözünde Trabzon" teması adı ile 18 ülkeden 50 Ressam Sanatçının katılımı ile 11. Uluslararası resim festivalini  gerçekleştirdi.

Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği kurucusu ve genel başkanı Şükran Üst, sanat yolu ile kültürler arası köprüler kurarak dünya barış ve kardeşliğini öne çıkarmak için bir araya geldiklerini, sanat dilini kullanarak dünya barışına katkı sunmak, farklılıkları zenginlik olarak değerlendirerek dünya sanatçılarını Trabzon'da buluşturmaktan dernek olarak  mutlu olduklarını ifade etti.

Üst, “Yurtdışından gelen sanatçılarımıza ilimizin doğal güzelliklerini, tarihi dokusunun izleyerek ve insanımızın sıcaklığını hissederek ülkemizin tanıtımına katkı sunduklarını, sanatçıların ülkelerine birer kültür elçisi olarak geri döneceklerini vurgu yaptı. Şükran Üst festivale katkı sunan ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap