SON DAKİKA



Haber > Trabzon > RUHSATSIZ ECEL YOLCULUĞUYMUŞ?

RUHSATSIZ ECEL YOLCULUĞUYMUŞ?

07 Nisan 2018 Cumartesi - 10:17




8 kişiye mezar olan kazaya karışan aracın şirketiyle ilgili flaş gelişme.





Şükran ATALAR

Geçtiğimiz günlerde Bayburt-Gümüşhane karayolunda meydana gelen ve 8 kişinin can verdiği kazaya karışan aracın bağlı olduğu turizm şirketinin yolcu taşıma ruhsatının olmadığı saptandı.

8 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

■ Bayburt-Gümüşhane karayolunda, iki aracın 5 metrelik çukura düşmesi sonucu, 29 Mart 2018 tarihinde meydana gelen kazada 3’ü özel bir turizm şirketine ait araçta olmak üzere, 8 kişi yaşamını yitirmişti. O kazadan sonra elde edilen bilgiler adeta kan dondurdu. Söz konusu şirketin yolcu taşıma ruhsatının olmadığı ortaya çıktı.

YAZIHANELERİ MÜHÜRLENDİ


■ 7+1 koltuk kapasiteli 14 araçla Erzurum Gümüşhane-Bayburt-Trabzon illerine karşılıklı ve tarifeli seferler düzenleyen turizm şirketinin terminal dışında bir yazıhanesi olduğu belirlendi. Ayrıca şirketin Erzurum ve Bayburt illerindeki yazıhaneleri mühürlendiği için çeşitli yerlerden yolcu aldığı da ortaya çıktı.

DEFALARCA CEZA YAZILDI

■ Sahip olduğu A1 Belgesi ile yalnızca yurtiçi tarifesiz ve grup yolcu taşımacılığı yapma hakkına sahip olan firmaya, yüklü miktarda cezalar yazıldı ancak cezalara rağmen faaliyeti durdurulmadı. Firma yetkilileri, yolcu taşıdıklarını reddederek “Ağırlıklı olarak grup yolcusu taşıyoruz” dediler.

Karayolları Taşıma Kanunu’nun ‘A1 yetki belgesiyle yapılan taşımalarda; yolculuğun kalkış noktası veya varış noktası yerinin yetki belgesi sahibinin merkezi adresinin bulunduğu il olması şarttır’ maddesine rağmen şehirlerarası yolcu taşıyan şirket yüklü miktarda ceza aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap