SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Parsel parsel Al Ajaji’ye!

Parsel parsel Al Ajaji’ye!

03 Şubat 2019 Pazar - 14:21




Uygun bedellerle satın alıyor, belediyeler isteğine göre imar değişikliği yapıyor. Suud şirketine tanınan imtiyazlar kafa karıştırıyor…





Doğu Karadeniz illerinde satın aldığı arazilerle gündeme gelen Suudi Arabistan menşeili Al Ajaji şirketinin, ödediği bedeller akıllara soru işaretleri getiriyor. Beşikdüzü’ndeki satışı davalık olan Besatut ve Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı olmak üzere 15 dönüm araziye 5.500.000 TL bedelle meclis kararı olmaksızın ihale ile sahip olan Al Ajaji’nin aldığı belediye arazileri bununla da sınırlı değil.

Al Ajaji şirketinin Giresun’un Piraziz ilçesinde yer alan İbrahim Bey tepesindeki 6 dönüm tarım alanını 4.000.000 TL bedelle aldığı iddia edildi. Belediye tarafında imar planı değişikliğine gidilen arazide 10 katı aşan ticaret-konut projesi yapılacağı kaydedildi. Beşikdüzü’nde 15 dönüme 5.500 bin TL veren şirketin 6 dönüme 4.000.000 lira vermesi dikkatlerden kaçmadı.

BU İMTİYAZ NERDEN?

Trabzon’un Arsin ilçesi sahilinde de otel projesi bulunan Al Ajaji şirketine belediyeler tarafından neden bu kadar imtiyaz tanındığı merak konusu oldu. Yerli yatırımcının kan ağladığı bir dönemde Suudi Arabistan şirketinin ederinden çok düşük bedellerle arazi satın alması akıllara “Al Ajaji’nin imtiyazı nerden?” sorularını getiriyor.

Haber:Fatih SAYGIN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap