SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ömer Bektaş Araklı'yı halk buluşmasına davet etti

Ömer Bektaş Araklı'yı halk buluşmasına davet etti

28 Mart 2024 Perşembe - 15:05




Saadet Partisi Araklı Belediye Meclis Üyesi adayı Ömer Bektaş Seçim çalışmaları kapsamında Cuma günü saat 13.30'da Araklı Merkez Taksi durağında Araklı'da halk buluşması gerçekleşecek.





Saadet Partisi Araklı Belediye Meclis Üyesi adayı  Ömer Bektaş yaptığı açıklamada "Bir mitingimiz olacak. Bu mitinge tüm Araklı seçmenini, halkını davet ediyorum. Günler azaldıkça 31 Mart pazar gününe yaklaştıkça iktidar kanadında bir telaşın olduğunu izliyoruz ve görüyoruz. Talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Sayın Coşkun Çebi Bey'in iktidar partisi belediye başkan adayının muhalefete verilen oyların çöpe gideceği noktasındaki açıklamayı seçim stresinin getirdiği kaybetme telaşının başlama noktası olarak görüyorum. Araklı halkından ve Araklı seçmeninden mutlaka bir özür dilenmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Seçimle ilgili, seçim öncesi ve sonrasıyla ilgili fikirlerimizi ve kanaatlerimizi Cuma günü yapacağımız 13.30'da gerçekleştireceğimiz Araklı Merkez Taksi Durağı'ndaki mitingde özet olarak ifade edeceğiz. Araklı nüfusunun 50.000'in üstüne çıkması nedeniyle Araklı Belediye Meclisi'nin 25 üyeli bir meclis olması sebebiyle yeni bir belediye teşkilatının oluşacağını halkımızın bilmesi gerekiyor. Bu nüfus artışı Araklı Belediye Başkan Yardımcılıkları'nı 2'ye çıkartmıştır. Mevcut müdürlüklerin yanına yeni müdürlüklerin kurulmasını mümkün hale getirmiştir.

"Şakir Şahintaş Bey'in belediye başkanı olması halinde Araklı Belediyesi yeniden yapılandırılacaktır. Araklı'yı geleceğe taşıyacak en az yüz bin nüfuslu bir şehir haline getirecek bir imar çalışması oluşturulacak yeni imar müdürlüğü oluşturulacak, yeni müdürlerle tanzim edilecektir. Biz yeni Araklı'yı kurarken Araklı halkıyla görüşeceğiz, esnafıyla istişare edeceğiz, iş adamlarıyla görüşeceğiz, bürokratlarla istişare edeceğiz ve Araklı'ya birlikte karar vereceğiz. Meclise gelmiş bütün partilerin meclis üyeleriyle adeta bir koalisyon kurmuş olacağız. Her partinin meclis üyesi bizim için değerlidir. Her partinin alacağı oy bizim için çok kıymetlidir. Biz sükunet içerisinde bu seçimi sevgi barış esasına dayalı bir şekilde yürüteceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu seçim Araklı tarihi açısından çok büyük bir öneme haizdir. Hiçbir şey değişmez, her şey aynen devam eder gibi Asla düşünmüyoruz, halkımızın da böyle düşünmesini asla istemiyoruz. Belediye baştan sona yeniden tanzim edilecek, kadroları yeniden tanzim edilecek, üretim ve istihdamı esas alan Araklı'yı gelecek yıllara taşıyacak bir belediyeyi hep beraber kuracağız. Mevcut düzen devam etsin diyorsanız ya da mevcut düzen değişsin istiyorsanız, hür iradenizle buna sizler karar vereceksiniz."

"Bu münasebette biz, ister iktidarın adayına, isterse muhalefetin adayına, ister bize, isterse diğer adaylara oy verilmiş olsun. Her oyun çok kıymetli olduğunu, değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. inşallah temennim odur ki bu talihsiz açıklama seçim stresinin getirdiği, seçim yorgunluğunun getirdiği çok düşünülmeden öylesine bir heyecanın sonucunda ifade edilmiştir. Şayet bilinçli bir ifade ise gelecek beş yılın nasıl bir beş yıl olacağı noktasında da bir ipucu vermektedir. Herhangi bir Anket sonucu ifade etmek istemiyorum."




Seçimin doğasıyla ve seçimin gidişatıyla seçimi yönlendirecek bir açıklamada yapmak istemiyorum. Şu an alanda çalışıyorum. Bu çalışmaların sonucunda gördüğüm odur ki gerçekten bu seçimde yarışın bütün adaylar arasında geçtiğini ama iki adayın sayın Şakir Şahintaş Bey'in ve Coşkun Cebi Bey'in bir rekabetine dönüştüğü bu iki adaydan bir tanesinin benim tahminime göre hızlı bir şekilde oyları yükselen Şakir Şahintaş Bey'in öne geçeceği çok az farklarla belediye başkanlığının kazanılabileceği.ve sonuç itibariyle sandıktan kim çıkarsa çıksın, hangi aday çıkarsa çıksın, hangi aday kazanırsa kazansın, Araklı Belediye Meclisi'nde çok partili bir dönemin çok renkli simaların oluşturacağı bir meclisin yeni Araklı'yı kuracağına olan inancımı taşıyorum. Araklı halkını sevgiyle, saygıyla, hürmetle ve muhabbette selamlıyorum. Araklı'ya yakışan, Araklıyı geleceğe taşıyacak bir seçim dönemini birlikte geçiriyoruz. Geride kalan bu üç gün içerisinde inşallah halkımız adayları izliyor, takip ediyor, dinliyor ve de dinleyecek.

Cuma günü yapacağımız mitingten sonra seçimin çok daha net bir şekilde görülebileceği noktasında ipuçlarını görmekteyim. Bugün birçok noktadan geçtim, birçok insanla görüştüm, birçok kanaat önderiyle, siyasetçiyle, bürokratla, iş adamıyla, halkımızla, çobanlarla da konuşuyorum, esnafla da konuşuyorum. İçeriden ve dışarıdan Araklı dışında, İstanbul, Ankara, yurt dışında ki Araklılı hemşehrilerimle de zaman zaman görüşmelerim oluyor. Birçok arkadaşımız Sayın Coşkun Çebi Bey'in ifadesini talihsizlik olarak yorumluyorlar. Bu münasebette ben de başta olmak üzere bir özür dilenmesi noktasında havanın da daha olumlu hale gelmesi bakımından Önem arz ediyorum. Demokrasiler açısından siyaset bir yarıştır. Hizmet yarışıdır. Partilerin değeri ve kıymeti aldıkları oylarla ölçülmez. Partilerin kıymeti ve değerli ifade ettikleri fikirlerle, ürettikleri çözümlerle, ortaya koydukları projelerle ifade edilir. Cuma günü saat 13.30'da Araklı merkez taksi durağında büyük değişim mitingi ile büyük halk buluşmasında, buluşmak ve görüşmek dileğiyle, hayırlı ramazanlar diliyorum. İnşallah 1 nisanda Araklı bir bayram şenliği yapacaktır diyor ve sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap