SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olmayan saate Fatura kestiler

Olmayan saate Fatura kestiler

11 Eylül 2018 Salı - 18:24




İncesu Mahallesi kanser ettiğine inandığı su için abone olmadan fatura ödedi.





Büyükşehir olduk, dertlerde büyüdü. İncesu Mahallesi’nde yaşanan su sorunu ‘pes artık’ dedirtti. Vatandaşlara su saati takılmadığı halde standart su faturası kesildi

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nin İncesu Mahallesi’nde akıllara durgunluk veren bir su hikayesi yaşanıyor. Trabzon’un Büyükşehir olması ile birlikte su abonesi olunması ve su saati takılması zorunlu hale gelince kırsal mahallelerde çeşitli sıkıntılar doğdu. İncesu mahallesinde yaşanan durum ise ‘güler misin ağlar mısın’ dedirtti. Mahalle sakinleri adına yaşadıklarını anlatan Engin Korkmaz “Bizim sularımız akmıyor fakat bize su saati aldırdılar, ortada hizmet yok. Aldığımız su saatlerini daha evimize takmadan bize fatura yazdılar. Hiçbirimiz abone olmadan, imza atmadan nasıl abone olduk anlamadık. 1990 yılından bu yana bu mahallede herkes kanserden ölüyor ve sudan şüpheleniyoruz. Suyumuza hiç tahlil yapılmadı” dedi.

HERKES KANSER

Mahalleli Ekrem Uzun, “Bize zehir içiriyorlar hem de para ödüyoruz. Çocuklarımız karın ağrısı, ishal ile hastanelerde yatıyor. Doktor ‘sudan’ diyor. Bize hap verdiler, suyu kaynatıp içine bu hapı atmamızı söylediler. Bu köyde normal ölüm yok, herkes kanserden ölüyor. Madem bize suya saat taktırıyorlar gelsin tahlil yapsınlar. Borular açıkta, depolar elden geçmemiş ama takılmamış su saatleri üzerinden herkese standart 22 metreküp üzerinden fatura kesiliyor. Belediye gelsin, hizmetini versin, bizde saatlerimizi takalım. Biz bu saatleri süs olsun diye almadık ama bizim eve getirdiğimiz göze suyuna daha saat takmadan fatura kesemezsin hele ki herkes bu köyde kanserle mücadele verirken. Önce hizmet ve soru işaretleri giderilsin” ifadelerini kullandı.

Haber;Meryem AKGÜN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap