SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Müteahhit fesih istedi!

Müteahhit fesih istedi!

Karadeniz Özel

25 Nisan 2019 Perşembe - 12:06




Karadeniz gazetesi olarak iki ilçenin 15 mahallesinin yıllardır beklediği su projesini dile getirmiş, projenin akıbetini sormuştuk. TİSKİ’den jet hızında açıklama geldi: İller Bankası’nın kararı bekleniyor





Gündeme taşıdığımız Trabzon’un Araklı ve Sürmene ilçelerinin kamu adına 15 mahallenin 50 yıl, 100 yıl su ihtiyacını karşılayacak, 1 milyon nüfusa yetecek Araklı-Sürmene Grup İçme Suyu Projesi için yetkililerden açıklama geldi. Proje 2007 yılında başlamış, dönemin belediye başkanları öncülüğünde 2009 yılında ihale edilmiş ve 2014 yılında tamamlanmıştı. 2014 yılında Trabzon’un büyükşehir olmasıyla birlikte yasa gereği 21 milyon 870 milyon TL maliyetli çalışma, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresine (TİSKİ) devredilmişti. Fakat geçen 5 yıllık süreçte tamamlanan proje bir türlü hayata geçirilemedi. Çünkü arıtmasının fiziksel mi yoksa kimyasal mı olacağına 5 yıldır karar verilemedi.

KARARIN VERİLEMEDİĞİ DOĞRU

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kararın verilemediği doğrudur. İsale hattı tamamlanmıştır. Projenin finansörü İller Bankasıdır ve SUKAP kapsamında gerçekleşmektedir. Projede 600 metrelik bir alanda vatandaşın hukuki süreç başlatması nedeniyle bir gecikme yaşanmıştır ve kamulaştırma gerçekleşmiştir. Bu gecikme nedeniyle müteahhit firma ekonomik durumundan dolayı fesih isteyince İller Bankası bu talebi değerlendirmeye almıştır. Şu an arıtma için İller Bankasının müteahhit firma için vereceği karar bekleniyor. Onun dışında sorun yoktur.”




Haber:  Meryem AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap