SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mustaf Aygün " 31 Mart'ın bedelini kim ödeyecek?"

Mustaf Aygün " 31 Mart'ın bedelini kim ödeyecek?"

14 Nisan 2024 Pazar - 10:37




31 Mart seçimlerini değerlendiren AK Parti’nin kurucularından Aygün isyan bayrağını çekti.





31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren AK Parti'nin kurucusu Mustafa  Aygün çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin Trabzon’da yaşanan oy kaybının faturasının birilerine kesilmesi gerektiğini söyleyen Aygün, AK Parti Trabzon İl Teşkilatı ile Ortahisar İlçe Teşkilatını istifaya davet etti. Aygün “Benim kurduğum partide azıcık izan ve vicdan olsaydı şu an il yönetimi otomatik olarak istifa ederdi. Adamlar 44 bin oyu kapattı üzerine 18 bin oy fark attı. Hala adamlar yerinde oturuyorlar. Bu durum izanla, vicdanla bağdaşmaz” dedi.

‘BURUK SEVİNÇ’ NE DEMEK?

Ortahisar’da büyük hezimet yaşadıklarını belirten Aygün, “Ahmet Kaya sadece Ortahisar’ı kazanmadı, Büyükşehir’i de salladı. Buna rağ-men adamlar yerel seçimlerle ilgili değerlendirmesinde ‘buruk sevinç yaşadık’ diyorlar. ‘Buruk sevinç’ tabirini pek anlayamadım. İli de vekilleri de aradım ‘buruk sevinç ne demek’ diye sordum ama cevap alamadım. Ben bunların pek bir şey yapacağını sanmıyorum. Ben sürprizi genel başkanımdan bekliyorum. Benim düşünceme göre genel başkanımızın ili de ilçeyi de tamamen feshetmesi gerekiyor. Ortada büyük bir başarısızlık var” diye konuştu.

18 BİN FARK ATTILAR BİZE

Aygün “Özellikle Ortahisar’daki kayıp normal bir kayıp değil. CHP, İYİ Parti ile olduğu dönemde biz 46 bin fark atmıştık. Şimdi İYİ Parti yok, 46 bini erittiler bir de 18 bin bize fark attılar. Siz bunu hangi akılla izah edeceksiniz? Bu işin bedelini kim ödeyecek? İlk önce istifa edecek il yönetimidir sonra ilçe teşkilatıdır. Daha sonra bakan ve vekiller bir araya gelip, şapkayı önlerine koymaları gerekiyor. Ama ben yapacaklarını düşünmüyorum. Herkes genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor” şeklinde konuştu.

ALTUNBAŞ’IN HAKKINI YEDİLER

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun partiden birçok kişiyi istifa ettirdiğini söyleyen Aygün, “İstifa ettirmediğin kimse kalmadı. Ama ortada başarısızlık olmasına rağmen kendisi hala orada oturmaya devam ediyor. Bizim kurduğumuz partide hiçbir şaibeye karışmamış dava için çalışan kim var. ‘Bal tutan parmağını yalar’ hesabı bizim partide birçok kişi bu mantıkta hareket etti. Aday adayımız Temel Altunbaş’ın bir tek şaibeli işi yok. Bu adam neden aday gösterilmedi? Kul hakkı yememiş neden önde olmamış? Hakkı neden yendi? Bunun da ayrıca sorgulanması lazım” ifadelerini kullandı.

HABER: HÜSEYİN TERZİ

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap