SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Misafirperverlik Belimizi büktü

Misafirperverlik Belimizi büktü

20 Temmuz 2018 Cuma - 16:10




Türkiye’de son yıllarda sayısı artan mülteci ve göçmenlerin ülkemize ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda oluşturdukları yük artık rakamlarla ifade ed





Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD ) 2017 yılında mültecilere verilen sağlık hizmetleri kamu hastaneleri birliği ve il sağlık müdürlükleri tarafından faturalandırıldı. Türkiye genelinde mültecilere verilen sağlık hizmetinin bedeli eski parayla 2 kat trilyon 180 trilyon 965 milyar 848 bin 49 TL’yi buldu. Bu kabarık faturanın eski parayla sadece 640 trilyon 830 milyar 453 bin TL’si ödenebildi. Trabzon yerelinde de rakamlar oldukça kabarık. Trabzon’da kamu hastaneleri birliği ve il sağlık müdürlüğü tarafından AFAD’a kesilen faturada toplam borç eski parayla 2 trilyon 168 milyar 625 TL. Trabzon’da oluşan bu borcunda sadece eski parayla 885 milyar 699 TL’si ödenmiş. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2017 yılında Türkiye'de göçmen, mülteci olarak bulunan insan sayısını 3 milyon 551 bin 78 kişi olarak açıklamıştı. 2018 verileri incelendiğinde bu rakam 4 milyonu geçiyor. Her geçen gün sayıları artan mülteci ve göçmenler kabarık sağlık faturalarının yanında ülkede çıkardıkları sorunlarla da gündemden düşmüyor. Mülteci ve göçmenler onlara kucak açan Türkiye’de genel olarak dilencilik yaparak hayatlarını idame ettiriyorlar ve bu durum ülkede olduğu gibi Trabzon’da da kanayan bir yara. Her cami önüne 7-8 tane, her trafik lambasına grup halince çocuk dilenciler düşüyor. Tüm bunların yanında asayiş sorunları da baş gösteriyor. Mülteciler kabarık sağlık faturalarının yanında sosyal bir yaraya dönüşmüş durumda.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap