SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Meclis reddetti firma dinlemedi

Meclis reddetti firma dinlemedi

22 Ocak 2018 Pazartesi - 09:11




Trabzon Büyükşehir Belediyesinde oy birliğiyle reddedilen Larhan Regülatörü için yetkili firma alınan ret kararını hiçe sayıp Maçka’da çalışma yapınca





Trabzon - Maçka ilçesi Akarsu Mahallesi’nde, yapılmak istenen Larhan Regülatörü, Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla oy birliğiyle reddedilmesine rağmen HES firmasının kararı hiçe sayıp çalışma yapmasına mahalle sakinleri isyan etti. Mahalle sakinleri adına konuşan Serkan Yıldız, mahallelerinde bir adet tescilli mağara bulunduğunu kaydederek, “Bu mağara sit alanı ilan edilmiştir. Aynı zamanda mahallemiz Uçarsu Şelalesi, yaylaları ve doğal su kaynakları ile adeta cennetten bir köşedir. Böyle bir ortamda mahallemize yapılan ihanetler bizi üzmüştür” dedi.

MECLİS KARARI VAR

Yapılmak istenen HES projesinin Akarsu Mahallesi’nden Bakımlı Mahallesi’ne kadar uzanacağını belirten Yıldız, “Sit alanı olan bir mağaranın altından geçecek olan bir HES’e kim nasıl izin veriyor? Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu kararı iptal etmiştir. Buna rağmen ilgili firma bu projeyi diğer kurumlar üzerinden uygulamaya koymak istiyor. Talebimiz, ilçe ve il belediyesi almış oldukları kararın arkasında dursun. Bizler, belediyelerimizin aldığı karara mahalleli olarak tam destek veriyoruz. Doğadan yana tavır konsun çünkü burada HES için usulsüz ağaç kestiler” diye konuştu.

Meryem Akgün

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap