SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kavşak projesi derede boğuldu

Kavşak projesi derede boğuldu

23 Aralık 2017 Cumartesi - 07:39




Trabzon’da fahiş kamulaştırma bedelleri nedeniyle projeler çok ağır ilerlerken, Akçaabat Belediyesi, kavşak projesini Galanima Deresi’ne kaydırdı faka





ÖLÜM SAÇIYOR

■ Trabzon Akçaabat’ta Fatih Eğitim Fakültesi ve birçok ölümlü kazanın meydana geldiği Haçkalı Baba Devlet Hastanesi önünde yapılması planlanan kavşaklarda kamulaştırmaya ihtiyaç duyulacağından, Akçaabat Belediyesi, bu yükü ortadan kaldırmak için Haçkalı Baba Devlet Hastanesi için bir kavşak projesi hazırlayıp Karayolları’na iletti.

KARAYOLLARI REDDETTİ

■ Şehir Plancısı Ergun Subaşı’nın tasarladığı ve mevcut alanından Galanima Deresi üzerine kaydırılarak plana işlenmesi öngörülen kavşakta, kamulaştırmaya gerek duyulmuyor. Karayolları’nın bu alternatif projeye sıcak bakmadığı öğrenildi. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, sayısız ölümlü kazanın meydana geldiği alan için çalıştıklarını kaydetti.

VATANDAŞ İSTEMİYOR


■ Başkan Türkmen, Karayolları’nın projeden vazgeçmediğini ifade ederek, “Karayolları mevcut proje ile daha uzun vadede kamulaştırma düşünüyor. Fakat sinyalizasyondan kaynaklanan trafik sorunu var, bu sadece kavşak çalışması ile giderilebilir. Vatandaş yol genişletme çalışması ile yeni yapılan evlerinin kamulaştırılmasını istemiyor” dedi.

Meryem Akgün 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap