SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kamu personelini tek taraf yönetiyor

Kamu personelini tek taraf yönetiyor

08 Ocak 2018 Pazartesi - 07:43




TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, “Kamu çalışanlarının atamaları, tayinleri, görevden alınmaları ve göreve getirilmeleri de tek taraflı oluyor.





Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da kamu personelinin atama, tayin konularından ötürü sorun yaşadığını söyleyen Kuru, vakıf olarak kamu personelini temsiliyet noktasında çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti.

Kuru, ayrıca Trabzon için sorun teşkil eden bazı noktalara da değindi. Trabzon için verilecek kararlarda birlik olunması gerektiği vurgusunu yapan Kuru, bunun için şehrin ileri gelenlerine de çağrıda bulundu. İşte Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru’nun açıklamaları:

BEYİN GÜCÜYÜZ

“Vakfımız, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı; vakıf kültürü anlayışıyla kurulmuştur. Genel merkezi Ankara’dadır. Vakfımız, Türkiye’de anayasal sistem içerisinde düşündüğümüzde yasama, yürütme ve yargı erklerinden ikincisi olan yürütme sürecinde sorumluluk taşımaktadır. Diğer bir tabirle beyin gücünü yürütmektedir. Vakfımız Trabzon’da da gerek üyeleriyle gerek Trabzon’un sorunlarıyla, gerek ülke gündemiyle gerekse dünya gündemiyle ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaktadır.”

TRABZON TEK SES OLMALI


“Trabzon’da 70’e yakın sivil toplum örgütüyle beraber, Maçka ilçemizde şehit düşen Eren Bülbül ile ilgili Trabzon adına görüşlerimizi paylaştık. Özellikle terör konusunda Trabzon gibi vatani değerlerine sahip çıkan bu şehirde bu olayın bir kez daha düşünülmesi gerektiğini vurguladık. Birçok konuda Trabzon’un tek ses olması için açıklamalar yaptık.”

ÜYELERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

“TÜRKAV, üyeleriyle yılda bir kez genel bir toplantı yapar. 3 senede bir de yine istişare toplantısını seçimle birlikte yapar. Bizim de seçimimiz 6 Ocak’ta gerçekleşti ve yeniden oy çokluğuyla başkan seçildik. Bizim vakfımızda da birçok karar istişare ile alınır. TÜRKAV benimsemiş olduğu ilkeleri gereği de şuna çok önem vermektedir: ‘Bildiğim doğruyu tasdik etmiş, bilmediklerimi de öğrenmiş olurum.’ Dolayısıyla da burada da üyelerinin görüş ve önerilerine son derece önem veren bir kuruluştur.”

DAYANIŞMA İÇİNDE KARAR VERİLMELİ

“Üyelerimizin en büyük sorunu şudur: Kamu çalışanlarının ülkede sorumluluğu gereği güvencelerinin yerinde olması gerekir. Ancak kamu çalışanlarının atamaları, tayinleri, görevden alınmaları ve göreve getirilmeleri de tek taraflı oluyor. Bundan da sağlıklı bir sonuç çıkmadığını görüyoruz. Biz burada şunu söylüyoruz: Bu süreç yasama ve yürütme erklerinin dayanışması içerisinde yapılmış olsa daha sağlıklı süreç oluşur.”


BİZLER BU ŞEHRİN MESELELERİNE KAFA YORUYORUZ

“Biz Trabzon’un meselelerine kafa yoran bir vakfız. En son Ortahisar’da kentsel dönüşüm esnasında şehrin tarihi mirası ortaya çıktı. Biz çok öncesinden buraların sanat tarihi hocalarıyla yapılması gerektiğini söyledik. Bu noktada olumlu tepkiler de aldık. TÜRKAV Trabzon Trabzon’un tarihi değerlerine de sahip çıktı. Zaten TÜRKAV turizmden sanata, tarihe kadar her noktada söz sahibi olan bir vakıftır. Bütün alanlarda kamu hizmeti olduğundan buralarda TÜRKAV da vardır.” “Biz gördüğümüz eksiklikler konusunda belediyelerimizi yönlendirme eğiliminde oluyoruz ve bu noktada özellikle Ortahisar Belediyesi’nin olumlu eğilimini görüyoruz. Ortahisar Belediyemiz bizim ifadelerimizi dikkate alıyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nde bunu göremiyoruz. Büyükşehir için şunu söyleyebiliriz: ‘Trabzon’a sırtına dönen bir belediyedir.’ Ayasofya kentsel dönüşümü yapıldı ancak hala Trabzon’un fethi ile ilgili herhangi bir görsel yok. Biz bunu talep ettik ama cevap alamadık.”

Şükran Atalar

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap