SON DAKİKA



Haber > Trabzon > KAÇAK YAPILARA AF MI GELiYOR?

KAÇAK YAPILARA AF MI GELiYOR?

20 Nisan 2018 Cuma - 09:13




Geçtiğimiz aylarda yıkım kararıyla gündeme gelen kaçak yapıların, oluşturulan yasa tasarısı ile kayıt altına alınması gündeme geldi.





Kaçak yapılarla ilgili ortaya çıkan yasa metni akıllarda soru işaretleri bıraktı. Ortaya çıkan metinde yer alan ‘3194 sayılı İmar Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir: Geçici Madde 16- Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla; 30/09/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine 31/12/2018 tarihine kadar başvurulması ve bu maddedeki şartların yerine getirilmesi halinde Yapı Kayıt Belgesi verilebilir. Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilir’ ifadeleri yeni bir imar affının gerçekleşeceği yorumunu da beraberinde getirdi. Özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki mera ve yaylalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da ‘yıkılacak’ demesiyle gündeme gelen kaçak yapıların toplu bir şekilde kayıt altına alınarak ruhsatlandırılması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, affı kesin bir dille “Böyle bir şey yok, bize herhangi bir bilgi gelmedi” diyerek reddederken; Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, bu durumu devlet ile vatandaşın imar konusunda barışması olarak nitelendiriyor.

MUTLAKA ÇIKARILMALI

Yaylalı, imar barışı nitelendirmesini şu sözlerle ifade ediyor: “Bu tür yapıların ‘Yapı Kayıt Belgesi’ ile neredeyse ruhsatlı hâle getiriliyor olması insan hayatını önemsememek olur. Endişe ettiğimiz bir konu da kamu arazileri üzerinde yapılan yapıların bu belge ve devamında mülkiyet tesisi ile haksız uygulamalara sebep olunmasıdır. Mera, yayla ve kıyılar gibi korunması gereken alanlardaki yapılar bu kapsamdan mutlaka çıkarılmalıdır.”

Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap