SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Heryerde Ortahisar örnek gösterilecek!

Heryerde Ortahisar örnek gösterilecek!

21 Mart 2019 Perşembe - 15:32




Cumhur İttifakı Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, mega projelerini gazetemize anlattı





Genç: "Şehrimizin bütün dokularına, sorunlarına geçen süre zarfında vakıf oldum. Kararlıyız ve azimliyiz. Tünel Akvaryum ile ilgili bütün prosedürleri aşmak hiç de kolay olmadı. Eğer kararlı ve azimli olmasaydık bu proje hayata geçmezdi. Hem teknik hem de prosedür olarak birçok engelle karşılaştık. Ama hepsini aşmayı başardık. Geçen beş yıllık süre zarfında engelleri aşmayı öğrendim. Şu anda 196 metre uzunluğunda tünel açma işi tamamlandı. İnşallah iki ay içerisinde ihaleye çıkma aşamasına geldik. Şehrimize çok sayıda Arap turist geliyor. Bunlar turizmde çeşitlilik istiyor, eğlence ve dinlence mekanları istiyor."

BAKANLARIMIZ BİZİM DİNAMİK GÜCÜMÜZ

Genç: "Her şey hayal etmekle başlar. Önce hayaliniz, fikriniz olacak. Sonra harekete geçeceksiniz. Tüm bu projeleri yerel imkanlarla yapacağım demek pek mümkün değil. Bizim Ankara'da çok dinamik güçlerimiz var. Trabzonlu dört bakanımız var. Bunların imkanlarından yararlanmak lazım. Eğer bu dinamik gücü Trabzon'a hizmet olarak tahvil edemezsek bu bizim kendi beceriksizliğimiz olur. Onun için bu kadar proje koydum ortaya. Bütün bu gücümüzün arkasında Cumhurbaşkanımız var. Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs'ı Cumhurbaşkanımızın iradesiyle millet bahçesi haline getireceğiz. Bunu 2014 yılında proje kitapçığıma koymuştum. Bu hazır alanı Yavuz Selim'i koruyarak ve Trabzonspor'umuza ait öğelerle büyük bir kent meydanı ve yeşil alan haline getireceğiz. Çocuklarımıza, büyüklerimize hizmet eden alanlar yapacağız. Çünkü şehir merkezinde bu alanlarımız çok azaldı."





ENGELLi DOSTU ORTAHiSAR

Genç: “Ürettiğimiz projeler bütün kesimlere hitap eden ve şehrin bütününe dönük projelerdir. Sosyal belediyecilik belediye yönetiminin en önemli alanıdır. Bu manada da yeni dönem için bütün kesimlerimize hitap etmek istedik. Bir çocuk oyunları merkezi yapalım istiyoruz. Karadeniz Çocuk Oyunları'nı Trabzon'da yapacağız. Gençlerimize özgü iyi bir kütüphane projemiz var. Semt sahaları planlarımız var. Yaşlıların mutluluk ve huzur içerisinde yaşamaları için hobi bahçeleri, parklar ve dinlence alanları projemiz var. Engelli kardeşlerimiz için de projelerimiz var. Engelsiz dostu bir Ortahisar için engelsiz yaşam merkeziyle birlikte tebessüm kahvelerini de yapacağız. Ve engellilerimizin istihdamına katkı sağlayacağız. Hem kafe tarzında hem de sosyal içerikli projelerimiz var. Sokak hayvanlarımız için de projelerimiz söz konusu. Sokak hayvanlarını tedavi etmek, kısırlaştırmak için merkez kuracağız. Klinik tarzında bir yer açarak profesyonel anlamda sokak hayvanlarına hizmet edeceğiz."





BOZTEPE'YE SEYİR TERASI VE KULE

Genç: "Boztepe'ye her gittiğimde ‘İyi ki, burası askeri alan olarak kalmış’ diyorum. Burası sit alanı. Biz Boztepe'de seyir terası ve kule fikrimizi hayata geçirip orada bir güneş kuleyle beraber bütün verici istasyonlarını bu kulede birleştirmek istiyoruz. Hep hayalimizdi bu. İnşallah projeyi bu dönem hayata geçireceğiz. Torul'a giden vatandaşlarımız oradaki seyir terasında öz çekim yapıp paylaşıyorlar. Geçmiş dönemde bu benim sözümdü, düşüncemdi. Yine bu dönemde aynı anlayışı ortaya koyarak Boztepe'de bir seyir terasını hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız."




KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Genç: "Şehir kültür ve sanat merkezi en büyük düşüncemizdi. Bu konuda çok öz eleştiri yaptım. Devlet Opera ve Balesi’ni iki senedir Trabzon'a getiriyorum. Bu şehir kültür ve sanat şehri. O nedenle de kültür ve sanata sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Bütün kültür ve sanat etkinliklerinin icra edilebileceği bir kültür ve sanat merkezini bu dönemde hayata geçireceğiz. Bunu büyükşehir de programına koydu."




YENİ PARKLAR GELİYOR

Genç: "Yeşili bir metrekare dahi artırmanın başarı olduğunu düşündüğüm bu şehirde Ekopark gibi Pelitli, Çukurçayır, Beşirli, Yalıncak ve Erdoğdu'muzda da olmak üzere bu ölçekteki parklarımızı inşallah şehrimize kazandıracağız. Bu da çok önem verdiğim bir çalışma olacak. Ekopark'a her gittiğimde özellikle hanımefendiler ‘Lütfen şu parkların sayısını artırın’ diyorlar. Pelitli, Erdoğdu ve Çağlayan'da olmak üzere belediyemizin uhdesinde kentsel dönüşümleri yapacağımıza inanıyorum. Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin bir an önce bitmesi lazım." MÜZELER ŞEHRİ OLACAK Genç: "Tarih şehri dedik ama tarih müzemiz yoktu. Bunu hayata geçirdik. Hayalimdi bu bir basın müzesi kurmak. Basın müzesini de kuracağız. Trabzon 4 bin yıllık bir tarih şehridir diyoruz ama bir arkeoloji müzemiz yok. Ticaretin merkezi Kemeraltı ve Pazarkapı'dır diyoruz ama bir ticaret müzemiz yok. Trabzon limanı ve Kalepark’ı ile meşhurdur ama bir deniz müzemiz yok. Oyuncak müzesi sözümdü ve bunu yerine getirememiştim. Onu da hayata geçireceğiz."





HALK PLAJI VE iSKELE

Genç: "Deniz şehri demişken; bir iskeleyle beraber vatandaşlarımızı denizle buluşturmak, bir halk plajını vatandaşlarımızın hizmetine sunmak önemli gördüğümüz projelerden... Halk plajını Yalıncak sahilinde yapmayı düşünüyoruz."
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap