SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hem Tünel hem Teleferik

Hem Tünel hem Teleferik

11 Eylül 2018 Salı - 12:36




Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Sera Gölü’nün Uzungöl’den sonra doğasıyla öne çıktığını belirterek, gölün girişinden itibaren yola paralel bi





Trabzon Akçaabat Belediyesi, ilçe içerisinde yer alan Sera Vadisi için teyakkuza geçti. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve belediyenin yetkili isimleri basın toplantısı düzenleyerek Sera Vadisi ile ilgili planlarını masaya yatırdı. Başkan Türkmen, "Sera Deresi’nin doğu kenarında yer alan Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait tesisler Trabzon merkeze en yakın doğal kıyı ve plaj özelliğini taşımaktadır. Bu alan, plaj ve spor aktiviteleri için değerlendirilmelidir. Bu bölgede, halkımızın sahilden ve denizden yararlanmasına engel olacak kanalizasyon deşarjı, arıtma tesisi ve buna benzer kullanımı ve görüntüyü bozacak tesisler yapılmamalıdır. Kıyı kesimi rekreasyon projesi kapsamında sosyal alanlar, yürüyüş yolları ve balıkçı barınağı olarak işlevlendirilebilecektir" dedi.

TÜNEL YAPILMALI

Başkan Türkmen, "Trabzon’un Uzungöl’den sonra doğal güzellikleri ile öne çıkan Sera Gölü, eşsiz manzarası ve ulaşım kolaylığı bakımından bölgenin uğrak noktalarından biri durumuna gelmiştir. Gölün doğu kenarından Derecik karayolu geçmektedir. Gölün girişinden itibaren yola paralel bir tünel yapılarak yol buraya alındıktan sonra mevcut yol gezinti ve rekreasyon alanı haline getirilebilecektir. Böyle bir uygulama gölün cazibesini artıracak ve kullanımını rahatlatacaktır" ifadelerine yer verdi.

ALTERNATİFLİ TELEFERİK

Teleferikten söz eden Başkan Türkmen, "Sahile 5-6 km mesafede, yaklaşık 670 m rakımda bulunan Ayana Tepesi, Sera Gölü yamaçları üzerinde adeta doğal bir seyir terasıdır. Yaptığımız çalışmada Sera Gölü’nden Ayana Tepesine iki alternatifli teleferik hattı önerilmiştir. Alternatiflerden biri 1.6 km uzunluğunda, diğeri 3.2 km uzunluğunda olmaktadır" dedi.


Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap