SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hayal etti şölen oldu

Hayal etti şölen oldu

13 Aralık 2017 Çarşamba - 08:00




Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün hayali olan ‘Kardeşlik Köprüsü’ Mardin Kızıltepe’de binlerce vatandaşın katılımıyla hayat buldu





Trabzon’un Ortahisar Belediyesi ile kardeş belediyeler olan Kızıltepe Belediyesi arasında kurulan kardeşlik köprüsü, Kızıltepe’de düzenlenen ‘Hamsi Festivali’ ile yeni bir ivme kazandı ve 8 Aralık 2017 Mardin Kızıltepe tarihine ‘Hamsi Şöleni’ diye kayıtlara geçti.

PROJE NEREDEN BAŞLADI?

10 Kasım 2016 yılında makam odasında hain bir pusu sonucu şehit edilen Trabzonlu Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün hayali olan Kardeşlik Köprüsü Projesi, Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın ile Kardeşlik köprüsü kurucusu ve mimarı Ahmet Külekçi’nin girişimleriyle başladı. Aydın ve Külekçi’nin yaptıkları girişimleri başlangıçta küçümseyenler oldu. Ancak bu iki yürekli insan yılmadı ve başlattıkları bu sosyal sürece devam ettirdiler. İlk başlarda bölgenin sivil toplum kuruluşlarından destek verirken zamanla resmi kurumlar, belediyeler bu işe müdahil oldular.

HALKA YAVAŞ YAVAŞ BÜYÜYOR

Büyük bir hızla gelişen süreçte, hiç kimse amacın Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün hayalini gerçekleştirmek olduğunu unutmadan yoluna devam etti. Önce Mardin, sonra Muş, Bitlis derken zincir uzayıp gitti ve devam da edecek. Giderek büyüyen bu halkalar, bir sosyal bütünleşme sağlayacak, birlik ve beraberliği gün geçtikçe daha da büyüteceğe benziyor. Bunun da festival tadındaki ilk örneği Mardin Kızıltepe’de gerçekleştirildi.


SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

İlk olarak Kızıltepe Belediye binasının önünde Ortahisar Belediyesi tarafından getirilen bir kamyon dolusu koltuk değneği ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olanlara tek tek dağıtıldı. Bu sıra koltuk değneğini alan ve tekerlekli sandalyelerine kavuşan bazı vatandaşlar sevinç gözyaşlarına boğuldu ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

HAYDi TRABZON MAÇINA!

Bu projenin yapımında emeği geçen ve 3529 üyesi bulunan Trabzonspor Taraftar Derneği’nin açılışı yapıldı. Açılışta dernek yetkilileri en kısa zamanda Trabzonspor’un yeni stadyumu Akyazı’ya gelerek maç seyredeceklerini söyledi. 

MARDiN’E ÇIKARMA


Ardından uzun bir hazırlık süresi sonrasında gerçekleştirilen ‘Hamsi Festivali’ Mardin Kızıltepe’de bulunan Newroz alanında yapıldı. Sekiz ton hamsi Trabzon’dan Mardin’e getirildi. Ayrıca aralarında Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı avukat Ahmet Metin Genç, belediye çalışanları, basın mensupları, öğrenciler ve horon ekibinden oluşan 2 otobüs dolusu kafile Trabzon’dan Mardin’e gitti. 

YOĞUN KATILIM VARDI

Hamsi Festivali’ne yoğun ilgi gösteren ve yediden yetmişe festival alanını hıncahınç dolduran Mardin Kızıltepeliler neşe ve sevgi dolu bir gün geçirdi. Festival alanına sadece vatandaşlar değil milletvekilleri, vali, belediye başkanları da yoğun ilgi gösterdi. Şölende yapılan konuşmalarda ise kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik ön plandaydı.

ALKIŞ TUFANI KOPTU

Trabzon’dan gelen kafilede yer alan horon ekibi izleyenlerin hem nefesini kesti hem de kardeşlik köprüsünün temelini güçlendiren bir gösteri sergiledi. Ardından Mardin Kızıltepe’de bir ortaokul öğrencilerinden oluşan grup kendi yöresel dans gösterilerini sundu ve gösterinin sonunda davul üzerine çıkan bir gencin Türk Bayrağı açması izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösterinin hemen ardından ise Trabzon’u tanıtan görsellerden oluşan muhteşem fotoğraf sergisi Kızıltepelilerin beğenisine sunuldu. Festival süresi boyunca ızgaralarda hazırlanan Trabzon hamsisi, beton helva ve Vakfıkebir ekmeğinin eşsiz lezzetiyle mest olan Mardin Kızıltepeliler emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Festivalin sonunda ise Karadeniz’in hırçın çocuğu Sinan Yılmaz, verdiği konser ile kulakların pasını sildi.


ANLAMLI ZİYARET

Organizasyonun ikinci gününde ise Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün Kaymakamlık binası ziyaret edildi. Kaymakamın şehit edildiği makam odasını görenler gözyaşlarına hakim olamazken kafile ilçe halkı tarafından büyük bir sevgiyle karşılandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap