SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hastane değil vurgunhane

Hastane değil vurgunhane

15 Aralık 2017 Cuma - 13:06




Trabzon Tabip Odası, Sağlık Bakanlığından onay alan bin yataklı şehir hastanesini ‘ticari kazanç yöntemi’ diye niteledi, bu hastanenin yerine devlet h





YÜZDE 5 DEVLETTEN

■ Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner, ‘şehir hastanesi’ mantığının para kazanma odaklı olduğunu belirterek, “Arazi devletin, proje müteşebbisin, bakım, onarım 25 yıl boyunca aynı firmanın, krediye devlet aracı oluyor ve devlet yüzde 70 doluluk garantisi veriyor. Türkiye’de doluluk oranı ise yüzde 65, yani yüzde 5’i devlet kendi karşılıyor” dedi.

VATANDAŞIN CEBİNDEN

■ Başkan Güner, “Hastanenin kâr getirmeyen bölümleri devlette, kâr getiren bölümleri özelde olacak. Vurgunun küpü dediğimiz noktada hasta başına düşen metrekare ile yatak başı maliyet. Hasta başına metrekare eskiden 110’ken şimdi ortalama 287 metrekare. Metrekare ve yatak sayısı arttıkça maliyet üç kat artıyor. Bu da vatandaşın cebinden çıkıyor” diye konuştu.

ÖZELİN ELİNE DÜŞMESİN


■ 25 yıl boyunca ‘şehir hastanesine’ ödenecek olan kiranın mevcut örnekler üzerinden incelendiğinde aslında 3 yılda geri ödendiğine dikkat çeken Güner, şunları söyledi: “Biz devlet hastanesi istiyoruz ve 750 yatak kapasitesinin üzerindeki hastanelerin rantabl olmadığını biliyoruz. Böylece hastaneler, kâr getirmesini bekleyen özel kuruluşların eline düşmez.”

Meryem Akgün

KaradenizGazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap