SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Etkinliklerle çocuklar kendilerini keşfediyor

Etkinliklerle çocuklar kendilerini keşfediyor

26 Mart 2018 Pazartesi - 15:19




Yeşiltepe İlkokulu Müdürü Ali Atabaş, öğrencilerinin oluşturdukları orkestra ile diğer okullarda konser verdiklerini belirterek, “Müzikal etkinliklerd





Yeşiltepe İlkokulu’nun minik öğrencileri kurdukları orkestra ile hem şarkılar söylüyor hem de öğrendikleri enstrümanları çalmanın heyecanını yaşıyor. Yeşiltepe İlkokulu öğrencilerinin hazırladıkları 4 parça ile Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Hasan Ali Yücel İlkokulu’nda konser verdiğini dile getiren Okul Müdürü Ali Atabaş, “Bir de halka açık olarak Forum AVM’de yapmayı düşünüyoruz. En sonunda Trabzonspor Marşı’nı da eklemeyi düşünüyoruz. Orkestramızda kemancılar var gitarcılar var. Farklı ve güzel bir etkinlik oldu. Diğer okullarda pek görülmeyen bir etkinlik.

Bu etkinliği ‘Her Okulun Projesi Olsun’ (HOPO) projesi kapsamında yapıyoruz. Amacımız çocuklarımızı küçük yaşta becerilerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamak. Çünkü gelecekteki en büyük sıkıntımız sanal bağımlılık. Sanal bağımlılıktan çocuklarımızı kurtarmanın tek yolu onların becerilerini geliştirecek ortamlar hazırlamak. Bunun için müzik çok önemli bir etkinlik. Müzikal etkinliklerde çocuklar farklı enstrüman çalarak kendilerini keşfedip buluyorlar. Bu sayede çocuklarımızın çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum.

Okul olarak en büyük amacımız bu sanatsal faaliyetlerle, sosyal etkinliklerle çocuklarımızı disipline etmek, hayata hazırlamak, hayata tutundurmak ve hayattan zevk alacakları bir ortam sağlamak. Bunun için bütün sanatsal faaliyetlerimize ağırlık veriyoruz. Çocuklarımız da bu etkinlikle bunu ispatlamış oldular. Çok mutlu olduk. Okuldaki öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz bu etkinliği çok sevdiler. İnşallah büyüdükçe bunları çok daha güzel noktalara götürecekler” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap