SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Dilek Erkol: Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız!

Dilek Erkol: Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız!

28 Mart 2024 Perşembe - 13:03




Trabzon Yomra Sancak Mahallesi Muhtar adayı Dilek Erkol, Karadeniz'e konuştu





Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Sancak Mahallesi’nin muhtar adayı Dilek Erkol, gazetemiz Karadeniz’e önemli açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda hızla gelişen, Trabzon’un incisi Yomra’nın Sancak Mahallesi’ne muhtar olarak talip olduğunu söyleyen Erkol, mahalledeki eksiklere bir kadın elinin değmesi gerektiğini belirtti. Sancak Mahallesi’nde ulaşmadık kapı, dokunmadık gönül bırakmadıklarını kaydeden Erkol, çaldıkları her kapıda karşılaştıkları ilginin geleceğe dair umut taşıdığını vurguladı.

İşte o açıklamalar:

NEDEN KADIN MUHTAR OLMASIN Kİ?

Sancak Mahallesi, Yomra’mızın en büyük ikinci mahallesidir. Geçmişten günümüze kadar, mahallemizde birçok muhtar görev yapmış ve hizmet etmiştir. Son dönemlerde özellikle hızla gelişen, adeta Trabzon’un incisi haline gelen Yomra’mızda özellikle mahallelerimizde eksikliklere kadın elinin değmesinin çok doğru ve değerli olacağını düşünerek muhtarlığa adaylığımı açıkladım. ‘Neden mahallemizde bir kadın muhtar adayı olmasın ki’ düşüncesiyle yola çıktık. Ekibimle beraber, adaylığımı açıkladığım ilk günden itibaren çok olumlu tepkilerle karşılaştım ve bu beni daha da güçlü hissettirdi.



NEREDE HİZMET İŞİ VARSA BİZ ORADA OLACAĞIZ

Mahallemiz oldukça kalabalık bir nüfusa ve yüz ölçümüne sahip. İlk günden itibaren esnaf ziyaretlerimiz, ev ziyaretlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Ulaşmadık kapı, dokunmadık gönül bırakmamaya çalışıyoruz. Çaldığımız her kapıda karşılaştığımız ilgi bizi ileriye umutla taşıyor. Hazırlamış olduğum broşürde özellikle projelere yer vermedim. Allah izin eder, seçimi kazanıp  göreve başlarsak eğer, nerede bir eksiklik varsa, nerede bir hizmet işi varsa biz orada olacağız. İhtiyaçlının her daim yanında olacağız. Yomra Belediyemizin mahallemizdeki en büyük yardımcısı biz olacağız.

ÜCRETSİZ KADINLAR MATİNESİ DÜZENLEDİK

Yomra’da ilk kadın muhtar adayı olarak tarihe geçmemle birlikte, Yomra’da bir ilke imza atarak, kadınlarımıza özel ücretsiz kadınlar matinesi düzenleyerek hem birlik beraberliğimizin artmasını hem de az da olsa dünya genelinde yaşanan olumsuzlukların bize yaşattıkları stresi atmamızı sağladık. Elimizin ulaşabildiği bazı ihtiyaçlı vatandaşlarımıza yardımlarımız oldu. Umut ve Yaşam Derneği başkanımız Nimet Baki doktorumuzla birlikte kanser hastası çocuklarımıza özel bir eğlence programı hazırlayıp, hediyeler verip onların gönüllerince eğlenmelerine şahitlik ettik.

MUHTARLIK EK İŞİM DEĞİL TEK İŞİM OLACAK

Yola çıkarken bir slogan belirledim kendime. Son dönemlerde muhtarlık görevini hobi olarak, ek iş olarak yapan bazı muhtarlarımıza ihtiyaç halinde ulaşmak maalesef mümkün olmuyordu. Özellikle belediyemizin katkılarıyla mahallemize kazandırılan muhtarlık ofisi, yapıldığı günden beri kapısı kapalı durmakta ve hizmet vermemektedir. Bu sebepten dolayı ‘muhtarlık ek işim değil, tek işim olacak’ sloganını kendime bir vazife belirledim ve yola çıktım. Seçimi kazanmamız durumunda ofis kapımızın sonuna kadar açık duracağını ve vatandaşımızın ihtiyaç halinde ulaşabileceği Muhtar Dilek olacağımın buradan, gazeteniz vasıtasıyla sözünü veriyorum. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız.



SON ZAMANLARDA GEVŞEME OLDU

Son zamanlarda, ihtiyacımız olan bazı belgelerin, muhtara gerek kalmadan e devlet üzerinden ulaşılabilir oluğunu hepimiz biliyoruz. Bu durumun muhtarlarımızın görevlerinde son zamanlarda gevşemeye sebep olduğunu, ihtiyaç duyulduğunda ulaşılamadığını herkes gibi bizlerde düşünüyoruz. Bu düşünceyi yıkmak adına, bizlere ayrılan muhtarlık ofislerinin sürekli açık olması, sahada aktif olarak çalışması, belediye ile birlikte hareket etmesi ve en önemlisi de muhtarlığın ek işi değil tek işi olduğunu benimsemesi görevidir muhtarlık.

RÖPORTAJ TUĞBA ÖZTÜRK
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap