SON DAKİKA



Haber > Trabzon > CAMİ ORTADA PARASI KİMDE?

CAMİ ORTADA PARASI KİMDE?

08 Mayıs 2018 Salı - 09:57




Trabzon’da Eyüboğlu ailesinin bağışladığı cami ve arazisi istimlak edildi. Merak uyandıran istimlak bedelinin kimde olduğu belirlenemeyince yeni camiy





Şükran ATALAR

TARTIŞMALARIN ODAĞI

■ Trabzon’un Ortahisar ilçesi 1 No’lu Beşirli Mahallesi’nde Eyüboğlu ailesi tarafından bağışlanan cami ve arazisinin Karayolları tarafından, 900 bin lira civarında bedelle istimlak edilmesinin ardından mahallenin girişindeki yolların ortasında, yeni bir caminin yapımına başlandı. Ancak cami tartışmaların da odağı haline geldi.

ÖNCE BELEDİYE

■ Yeni caminin, 1 No’lu Beşirli Sahil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin bağışlarıyla yapıldığı belirtilirken, yıkılan caminin istimlak bedelinin kimde olduğu ise merak konusu oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, paranın ilk etapta kendi hesaplarına yattığını ancak sonradan hazineye aktarıldığını söylediler.


RUHSATI VERDİLER

Caminin bulunduğu alan için Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat alındığı belirtilirken caminin yapımında belediyenin herhangi bir kaynak sağlamadığı kaydedildi. Öte yandan caminin yolların ortasında kalması vatandaşlar tarafından “Cami yapılması gerekirdi ama yolların ortasında yapılması tuhaf” diye değerlendirildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap