SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cahit Turhan: "Milletin takdiri ne olursa olsun..."

Cahit Turhan: "Milletin takdiri ne olursa olsun..."

23 Mart 2019 Cumartesi - 12:30




Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Trabzon'da düzenlenen Muhtarlar Buluşması'nda muhatarlar ile bir araya geldi.





BAKAN TURHAN: "MİLLETİMİZİN TAKDİRİ NE OLURSA OLSUN..."

Cahit Turhan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Hemşerilerime gönülden selamlarımı söyle’ dedi. Onun selamını iletiyorum. Yerelde birebir vatandaşla oturan kişiler, onların dertlerini dinleyen kişiler muhtarlarımızdır. Bu nedenle böyle bir toplantı istedim. Siz mahallelerde her türlü sorunları ilk siz dinliyorsunuz. Dolayısı ile sizlerden gelen mesajlar önemlidir. Bu bakımdan görev ve sorumlulukların bilincinde olan, yaptığınız işin kutsiyetini belirtmekte fayda var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan Ak Parti teşkilatı, aşkla hizmet eden bir hizmet ekibi oldu. Siz bu hizmetleri hak ediyorsunuz. Belki bazı hizmetler gecikmeli olarak geldi. Biz parti olarak hak edene hak edileni vermek için geldik. Şöyle bir yapılanları düşündüğümüzde, çok farklılıklar olduğunu görürsünüz. Bunu muhalefette söylüyor. Ama seçime girildiğinde Ana Muhalefette ‘Bugüne kadar hiçbir şey yapmadı’ diyor. 10 milyon dolarlık proje yaptık, devletin cebinden bir kuruş çıkmadı. Bununla birlikte oradaki konsorsiyum devlete arazi kullanım kirası ödeyecek."  

Yollar tıkanmıştı, sabah işe giden insan işe gitmek için sabah 6’da yola çıkıyordu. Bununla dertlenmezsiniz olmaz. Yeni Türkiye’de artık bir başkanlık sistemi vardır. Ülkenin başında bir başkan vardır, seçim zamanı geldiğinde başkan hesabı verir. Artık hizmet siyaseti gelmiştir. Hepimizin görevi vardır, herkes milletin hizmetkârıdır. Eğer hizmet ederseniz, milletin kalbinde yeriniz olur. Bu işin başka yolu yok. Millete hizmet var. Millet kuru lafa prim vermiyor. Şimdi önümüzde seçimler var. Herkes milletimize hizmet verecek en iyi projelerle beraber  milletin önüne çıkacak. Bizim ülkemiz üzerinde hesapları olan tezgâhları olan bir takım dış güçler ve onların içerideki bağlantıları ülkemizin istikbalini tehdit konusunda oyunlara gelmişlerdir. Bu ülke bu konuma nasıl geldi? Ara vermeden ekonomi devamlı büyüyor. Ekonomi son 10 yılda 3 kat büyüdü. Bunu istemeyenler var. Zaman zaman terör hadiseleri, bankacılık sistemimize saldırılar bunu gösteriyor. Şırnak, Hakkâri illerinde mitingler yaptım. Oradaki gelişmeler sevindirici. Biz orada teröre karşı bir dönem sonuç alamamıştık. Devletin içindeki ihanet çetesi bunu engelliyordu. Şimdi güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmaları görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın arabadan indiği bütün sokaklarda bayrağımız asılı. Herkes konuşmak istiyor. Ülkemiz güçlüdür ve kendi kendine kararlarını alabilecek durumdadır. Bunu gündemi takip ederek biliyorsunuz. Ben gidip gördüm. Bizim önümüz açık. Siz eğer bazı tehditlere boyun eğerseniz, geleceğinizi de kaybedersiniz. Milletimizin takdiri ne olursa olsun buna saygılı olacağız. Samimiyet; özü sözü bir olmak demektir. Tevazu; mütevazı demektir. Bize tucak kuranlara tarihi dersi 105 yıl önce Çanakkale’de verdiysek, Osmanlı tokadını Zillet İttifakı’na vereceğiz. Sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Cahit Turhan: "Milletin takdiri ne olursa olsun..."

GÜMRÜKÇÜOĞLU: "CUMHURİYET TARİHİNDE BU KADAR ASFALT YAPIMI OLMADI..."

Buluşmada açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şu ifadeleri kullandı:


“Sizler iyi ki varsınız, bu 10 yılın toplamında hepinize şükranlarımı sunuyorum. (Muhtarlar için) Size en çok sahip çıkan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı. Seçimin barış içinde geçmesini temenni ediyoruz. Bütün dairelerimizle bu teşkilatlanmayı sağlamak için büyük bir gayret sarf ettik. YİKO hariç Trabzon BB olarak da ilçelerimize asfalt hizmetini getirdik. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde bu kadar büyük bir asfalt yapımı, belediyeler tarafından gerçekleştirilmiş değil. Şuanda buraya teşrif etmiş bulunan Bakanımız Cahit Turhan burada. Sizlere önem verdiği için geldi. Sayın Cahit Turhan Kanuni Bulvarı’na imza atan asıl koordinatördür. Bu büyük eserde en büyük hizmeti kendisi koordine etmiştir. Burayı adeta dantel gibi örmeye en fazla onlar gayret gösterdiler. Biz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sizlerle beraber bir siyasi yola girdik. Nöbet değişikliğimiz olmuştur, olacaktır. Donanımı ve yetişmesi itibari ile aday arkadaşlarımızın yaptıklarımızı ileriye taşıyacaklarına inanıyorum.” 

Cahit Turhan: "Milletin takdiri ne olursa olsun..."

ZORLUOĞLU: "1 NİSAN'IN GELMESİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, “Ülkemiz için çok önemli bir seçimin arifesindeyiz. Bu seçimler elbette Mahalli İdareler seçimidir, fakat Genel Seçimleri de etkileyecektir. Bende 1 Nisan’ın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Ama bu koltuğa oturmak için değil, bu kadim şehir Trabzon’a hizmet edebilme heyecanını duyduğum için sabırsızım. 1 Nisan’da seçilirsek Allah’ın izni ile kısa sürede projelerimizi tek tek gerçekleştireceğiz. Sayın Bekir Başkanımız ortak akla ve istişareye dikkat çekti. Bu şehirde inşallah çok büyük hizmetleri beraber gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi 19 ilçe 704 mahalleye hizmet götürürken beraber olacağız. Kapsayıcı olup, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Sadece Trabzon’daki hemşerilerimizin değil, yeryüzündeki bütün Trabzonluların belediye başkanı olacağım. Trabzon’da trafik, kentsel dönüşüm, köylerimizdeki su kanalizasyon, kültürel alan, yaşam alanları konusunda çok önemli dokunuşları gerçekleştireceğiz. Bunlar bizim verdiğimiz sözlerdir. Biz bu projeleri hazırlarken güvendiğimiz yerlerde vardır. Biz 4 Trabzonlu bakanımız ile beraber hükümetimize güveniyoruz. Sayın Bakanımız üçüncü kez geldi kentimize. Ona da teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap