SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bu işte bir terslik var

Bu işte bir terslik var

17 Kasım 2018 Cumartesi - 10:00




Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir garip eğitim meselesi.... ‘Kız öğrenciler beden eğitimi dersini, erkek öğrenciler resim dersini terc





Trabzon’da hizmet veren Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir eğitim muamması yaşanıyor. Veli-Der Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, “Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi ilimizde sınavla öğrenci alan 12 nitelikli lisemiz arasında yer alıyor. Okulda kız öğrenciler için ‘Beden Eğitimi’ dersi yok. Hepsi ‘Görsel Sanatlar’ yani resim dersi alıyor” dedi. İkinci, “Erkek öğrenciler için de ‘Görsel Sanatlar’ dersi yok. Hepsi beden eğitimi dersi alıyor. Okulda müzik dersi de yok. Bu uygulamanın hiçbir gerekçesi olamaz. Yasalarla örtüşmüyor. Eğitim biliminin en temel ilkelerine aykırılık taşıyor. Okulumuzda erkek öğrencilerimiz görsel sanatlar eğitiminden, kız öğrencilerimiz spor eğitiminden yoksun bırakılmış. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir” diye konuştu.

KENDİ TERCİHLERİ

Okul Müdürü Ali Taşan ise yöneltilen iddiaları reddederek, “Okulumuzda seçmeli dersler olan beden eğitimi ve resim dersleri öğrencilerin özgür tercihleri neticesinde gerçekleşmiştir. Kız öğrenciler resim dersini, erkek öğrencilerde beden eğitim dersini seçmişlerdir. Bu onların tercihidir” diyerek cevap verdi.

■ Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
2
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap