SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Biz zaferden değil seferden sorumluyuz

Biz zaferden değil seferden sorumluyuz

17 Kasım 2018 Cumartesi - 09:54




Yerel yönetimlerde ‘BEN DE VARIM’ diyerek Akçaabat’a talip olan güçlü bir kadın: Arzu BİRİNCİ YALÇINALP





Trabzon siyasetinde son yıllarda kadınların sesinin az da olsa yükselmeye başladığını görüyoruz. Bu da biz kadınları mutlu ediyor… AK Parti iktidarlarının her döneminde Trabzon’un kadın milletvekilleri oldu. Fakat yerel yönetimlere bugüne kadar kadın eli değdiğini göremedik… Bu kez hem Büyükşehir hem de ilçelerde kadın aday adayları görmeye başladık…

Akçaabat’ta Arzu Birinci Yalçınalp, ‘Ben de varım’ diyerek kolları sıvadı... 15 yıldır AK Parti’de siyaset yaparken hep mutfakta kalmayı tercih eden, partisinin başarısı için gece gündüz demeden çalışan, fotoğraf çekilirken ön plana çıkmayı sevmeyen… Çalışkan… İnsan ilişkilerinde başarılı… “Bizi tanıyanlar çok seviyor. Tanımayanlar da tanıdıkça sevecek” diyecek kadar iddialı bir isim… O bir peyzaj mimarı… Liyakati esas alan bir kadın... Kadın Kolları... İl Genel Meclisi üyeliği…

İl yöneticiliği… Seçim Koordinayon Merkezi başkan yardımcılıkları… İl Başkan Yardımcılığı… Tüm bu koltuklarda görev yaparak tecrübe sahibi olurken, AB projeleriyle çalışma alanları oluşturmuş, gençlerin istihdama katılmaları konusunda destek vermiş bir isim olarak dikkat çekmiş... Ortahisar koruma amaçlı imar planlarının hazırlanma sürecinde en aktif rolü üstlenmiş ve Trabzon’un tarihi dokusunun turizme kazandırılmasında öncülük etmiş…

Ve en önemlisi siyaset yaşamı boyunca ilk kez bir göreve talip olmuş. Yalçınalp, AK Parti’nin mevcut İl Başkanı Haydar Revi’nin her zaman tercih ettiği bir isim olarak da öne çıkmayı başarmış... Şimdi de “Daha güzel, daha yaşanabilir bir Akçaabat” sloganıyla Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu… Peki neler düşünüyor… Oturduk, konuştuk… Gelin sözü kendisine bırakalım…

ARTIK ZAMANININ GELDİĞİNİ HİSSETTİM


Yaşınızla kıyaslanınca 15 yıl gibi uzun bir zamandır siyasetin içindesiniz. Neden şimdi ve niçin belediye başkan adaylığı? Siyaseti sizi var eden topraklara hizmet etme metodu olarak görüyorum. Halk nezdinde saygın bir yere konumlandırılması için nitelikli bir duruş sergilenmesi gerektiğine inanıyorum. Elbette siz bunları yapmaya çalışırken önünüzde dikensiz gül bahçesi bulmuyorsunuz. Ama zaman size niyetinizin saflığından kaynaklanan içsel bir güç sunuyor. O gücü şimdi çok derinden hissettim. Zamanının geldiğini hissettiğim için aday adayı olmaya karar verdim. Yerel yönetimlerde kente dokunmanın daha mümkün olduğunu düşünmem, siyasetin mutfağında yoğrulmanın ve parti dinamiklerini iyi bilmenin önemini hissederek, kendimi bu açıdan yeterli ve donanımlı gördüğüm için aday oldum.

YEREL YÖNETİMLER BANA DAHA UYGUN

Neden sizi hiç milletvekilli adayı olarak görmedik?

Yakın çevremden, sosyal medyadan, yolda gördüğüm halktan bile bizi o makamlara yakıştıranlar oldu. İnsan yılları boşa geçirmediğini, bunun bir karşılığı olduğunu görünce ruhu okşanıyor. Milletvekilliğine hiç aday adayı da olmadım. Yerel yönetimlerin bana daha uygun olduğuna karar verdim. Şehircilik anlamında daha deneyimli olduğuma inanıyorum. Belediye başkanı olduktan sonra çok daha fazla insanla birebir temas edeceğim ve onların hayır duasını alacağım. İnsanlara dokunabilmenin en güzel yolu belediyecilik.


15 YILDIR TALEPTE BULUNMADIM

Siyaset yolculuğuna başladığımdan beri yani 15 yıldır hiçbir şey talep etmedim ve hiçbir yere aday olmadım. Hep koşturdum, hep işin mutfağındaydım. Birçok projenin fikri ve hazırlanmasındaki birkaç kişiden biriyim. Fotoğraf çekilirken hep arka tarafta durmayı tercih ettim. Ama mutfakta iş yapılacağı zaman sabahlara kadar özveri ile çalıştım. Bizim arkadaşlarımız bizi biliyor. Bizi tanıyanlar çok seviyor. Tanımayanlar da tanıdıkça sevecek. Ben siyasete Allah rızasını kazanmak, insanların hayır duasını almak için girdim. Allah hayırlısını bizim için nasip edecektir. 

AKÇAABAT’A HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Siyasete kadın kollarında başladım. Büyüklerimizi izleyerek tecrübe etmeye çalıştım. Yine de kendi ışığımızla, emeğimizle arkadaşlarımızla çok güzel projeler ürettik. Ardından il yönetimine geçtim. İki dönem orada oldum. Sonra İl Genel Meclisi üyesi oldum. Başkan vekilliği, encümen üyeliği, imar bayındır komisyon başkanlığı yaptım ve en sonunda il başkan yardımcısı oldum. Hepsinde de aldığım görevin hakkını vermeye çalıştım. Bilgi birikimimi siyasetle harmanladıktan sonra ben artık hazırım dedim ve Akçaabat’a hizmet için yola çıktım.




DÜNYAYA ENTEGRE BİR BAŞKAN OLACAĞIM

Belediye başkanları sık sık dünya kentlerine seyahatlere çıkar. Seçilirseniz sizin için de böyle bir durum söz konusu olur mu?

Dünya kentlerinde olup biteni takip etmek benim zaten işim. Japonya’dan İngiltere’ye, ABD’den Almanya’ya, Rusya’dan Güney Kore’ye kadar belki de 20-25 ülkede bulundum. Dünyanın birçok ülkesinde yerel yönetimleri, kentleri daha yaşanabilir yerler haline getirme çabalarını araştırdım. Tüm bu birikimlerimi belediyeciliğe taşımak istiyorum.

MARUL ÜRETMEKLE PROJE ÜRETMEK ARASINDA FARK YOK

Akçaabatlı kadın olmak sizin için ne ifade ediyor?


Çocukluğumdan beri Akçaabat’a dair biriktirdiğim anılar var. Çocukluğumda bizi sevmek için suratımızı avuçlayan teyzelerin ellerindeki nasırların yüzümüze batması mesela. Emeği, mücadeleyi, ayakta kalmayı o nasırları suratımıza batıra batıra öğrendik. Pazarkapı’daki pazara gidip üreten, ürettiklerini getirip satan ve hayata tutunan kadınların azmi ve kararlılığını görmek hala motivasyonumu artıran bir şey. Kadın en çok üreten demek. Marul üretmekle milyar dolarlık proje üretmek arasında felsefi bir fark yok aslında. Farklı kulvarlarda olsalar da ikisi de üretiyor. Bu verimliliği toplumun her alanına yaymak için kadın varlığı çok önemli. Bu gücü iyi değerlendirmek lazım.

SİSTEM ÇALIŞACAK, BEN HALKLA İÇ İÇE OLACAĞIM

Halk kendine dokunan başkanları daha bir benimsiyor. Siz nasıl bir başkan olacaksınız?

1. önceliğim dünya markası şehir ve ilçelerdeki yerel yönetimlerde olduğu gibi bir sistem kuracağım. Bu sistem çalışırken ben insanlarla hasbihal edip oradan aldığım enerjiyle kendime yeni vizyonlar, yeni hedefler koyacağım. Halkla olan istişarem beni beslemeli ki bir şeyler üreteyim. Oradaki ihtiyacı, talebi, beklentiyi görmeliyim. Kiminin çorbasını, kiminin kahvesini içmem lazım. Geri kalan tarafta da iyi bir teknik ekip, bizden daha donanımlı arkadaşlarla kuracağımız siyasi yolculuk bizi mutlaka başarıya getirecektir.




ŞEFİK BAŞKAN GÜZEL İŞLER YAPTI

Mevcut belediye başkanı ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Samimiyetle söylüyorum Şefik Başkan Akçaabat’ta çok güzel işler yaptı. Eğer nasip olur da görevi alırsak, bize teslim edecekleri emanet çok fazla tahrip edilmemiş bir ilçe. Ama şehircilik, peyzaj ve çevresel anlamda yine de yapacağımızı çok şey var. Merkezde bunu yaparken kırsaldaki insanımıza da dokunup milli ekonomiyi ve oradaki istihdamı artıracak projelerimiz var. Vakti zamanı geldiğinde Akçaabat'ın çehresini değiştirecek adımlar atacağız.

YÜZDE 100 AK PARTİLİ YÜZDE 100 AKÇAABATLIYIM

Siyasete AK Parti ile başladınız. Niçin AK Parti?

Ben siyasete Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir belediye başkanıyken müthiş bir sempatiyle içten içe başladım. O zaman üniversite yıllarımdı. O sempati daha sonra da partinin kuruluşu ile büyük bir heyecana dönüştü. Allah nasip etti ve 2004 yılında içine girdik. Yüzde 100 AK Partili, yüzde 100 Akçaabatlıyım. Ülkede ciddi süreçler yaşandı. 15 Temmuz hain darbe girişimi. Konuşurken bile içimi acıtıyor. Allah Cumhurbaşkanımıza kuvvet versin. Her zaman, her şekilde yanındayız. Çok şükür ülkemiz her sıkıntıyı bir ve beraber olup bertaraf etmeyi başarıyor. El ele verip yolumuza bakacağız.

HEMŞEHRİLERİM BANA GÜVENSİNLER

Yarın temayül var. Neler söylemek istersiniz?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri, Akçaabat siyasi büyüklerimiz ve teşkilat mensuplarımızın desteği ve Akçaabatlı hemşehrilerimizin teveccühü ile bu göreve layık görülürsek söyleyeceğim en önemli şey bana güvenmeleri. Akçaabat’ı dünya markası ilçe yapmak için var gücümle çalışacağım. Herkesin daha huzurlu, daha mutlu yaşayacağı bir Akçaabat için, herkesin yüreğine dokunmak amacıyla göreve talibim.

KiMiLERiNE ABLA KARDEŞ EVLAT OLACAĞIM

İnsanlarla iletişiminizi nasıl tanımlıyorsunuz? Sizi neden seçsinler?

İnsan ilişkileri mizaç, yaradılış ve yetiştirilme tarzıyla alakalı. Annem ve babam da ilişkilerini samimi kuran insanlar olduğu için bizi de rahat yetiştirdiler. Her ortama girebilirim. Her konuda sohbet edebilirim. Diyalog kurarken hiç zorlanmam. İnsanları gerçekten seviyorum. O anlamda da kadın erkek olsun, köyümdeki hemşehrilerim olsun, önemli koltuklarda oturan ağabeylerimiz olsun hepsiyle yakın diyalog içindeyim. Tanıdıkça sevecekleri bir kişi karşılarında görecekler. Şimdi özgeçmişlerimizle konuşuyoruz ama temas ettiğimiz vakit bu elektriği birbirimize verirsek daha iyi anlaşmış olacağız. Kimilerine abla, kimilerine kardeş, kimilerine de evlat olacağız.

MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER DİYECEĞİM

Akçaabat Trabzon’un ikinci büyük ilçesi. Trabzon’un, Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinde Akçaabatlı var. Aday adayı olanlar çok kıymetli insanlar. Teveccüh kimden yana olursa hepimiz Akçaabat, AK Parti ve davamız için canla başla çalışacağız. Biz zaferden değil, seferden sorumluyuz. Bu anlamda üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız. Akçaabat’ın sesini sadece Türkiye’ye değil dünyaya duyurmak istiyorum. Aday olmasam da Mevlam neylerse güzel eyler diyeceğim. Bugüne kadar hep elimizi taşın altına koyduk. Ben buraya katkı sunarım diye iddialıyım.  Her zaman liyakati esas aldım ve kendimi hazır hissetmeyi bekledim. 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap