SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Arafilboyu ve Çömlekçi bu kitapta

Arafilboyu ve Çömlekçi bu kitapta

26 Nisan 2018 Perşembe - 16:56




Arafil Boyu ve Çömlekçi Mahallelerini içeren araştırma kitabı emekli gazeteci İsmail Fandaklı’nın kaleminden raflardaki yerini aldı.





Emekli gazeteci İsmail Fandaklı'nın uzun yıllar üzerinde çalıştığı Arafilboy ve Çömlekçi Mahallelerini içeren araştırma kitabı çıktı. 1992'de her iki mahalle hakkında bir kitap yazmaya karar verip, bilgi - belge toplamaya başladığını belirten Fandaklı, "Cenevizlilerle başlayarak Rum, Ermeni, Acem ve Türklerin ortak yaşam alanı olan mahalledeki yakın komşulukları, dostlukları irdelemeye çalıştık. 'İnsancıl planlarla' oluşturulan 'mutlu mekanlar'da yaşayan insanların yaşam öyküsünü geçmişten günümüze taşıma, tarihe not düşme adına uzun soluklu bir süreçten geçen bu eserimizin gelecekte birçok genç araştırmacıya da rehber olacağından hiç kuşkumuz yok" dedi.

YETMİŞ ÜÇ KİŞİYLE RÖPORTAJ

Yetmiş üç kişiyle röportaj yapılarak hazırlanan eser iki ciltten oluşuyor ve toplam bin iki yüz on altı sayfa. 1870'ten başlayarak yüzü aşkın tarihi fotoğrafın da yer aldığı Arafilboy Çömlekçi kitabında toplam bin üç yüz fotoğrafa yer verilmiş. 28 Nisan Cumartesi günü Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nde saat 13.00 - 17.00 arası tanıtım ve imza günü yapılacak olan Arafilboy Çömlekçi kitabı ile ilgili gazeteci yazar İsmail Fandaklı şunları söyledi: “Her iki mahalleyi ele alırken, tarihi mekanlarının yanı sıra yaşayan insanların komşuluk ilişkileri ve anıları üzerinde durduk. İşgal dönemi, muhacirlik ve milli mücadele yıllarına ait anılarla, yaşam öykülerini irdeledik.”

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap