SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Acımız büyük… futbolun efsanesi Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik… Bazı adamlar ölümsüzdür

Acımız büyük… futbolun efsanesi Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik… Bazı adamlar ölümsüzdür

25 Nisan 2024 Perşembe - 09:54




Türk sporuna sayısız eserler kazandıran, Türk futbolunu özerk hale getiren, Trabzonspor’u 4’üncü büyük yapan, Türk futbolunu marka haline getiren Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz dün hayata gözlerini yumdu. Eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz yaptıklarıyla tarih sayfalarına ‘unutulmaz başkan’ olarak adını yazdırdı.





MEHMET Ali Yılmaz’ı anlatmak elbette kelimelere sığmaz… Neresinden başlayacağınıza karar veremezsiniz çünkü… Öncelikle iyi bir babadır. ‘Evlat’ dediyse birine, o gerçekten öz evladı bile olmasa, evlattır. Yüce gönüllüdür.

Hani, ‘Vefa nedir?’ diye soranlar olur ya, işte vefanın adı Mehmet Ali Yılmazdır. 75 yıllık hayatına öyle unutulmaz eserler, öyle güzellikler sığdırdı ki Mehmet Ali Yılmaz, tarih sayfaları onu ‘Unutulmaz adam, büyük başkan’ olarak yazdı, yazacak da.

O nedenle Mehmet Ali Yılmaz’ı anlatmak, çok zordur. Biz yine de dilimiz döndüğünce, yüreğimiz yettiğince anlatalım:

GÜLDEREN KÖYÜ’NDE DOĞDU

TRABZON’UN Of ilçesinde doğan Mehmet Ali Yılmaz, ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu’nda, liseyi de Haydar Paşa Lisesi’nde okudu. Lisede okurken 16 yaşında memleketinde evlendirilince okula ara verdi. Bir yıl ilkokulda vekil öğretmenlik yaptı. 1965 yılında İstanbul’a geri döndü ve liseye devam etti. Eşi memlekette kaldı. 1971 yılında Üniversite eğitimini de Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü’nde tamamladı.

VERGİ REKORTMENİ OLDU

İNŞAAT mühendisi olarak iş hayatına atıldı. Askerlik görevini; 1 Temmuz-1 Kasım 1975 arası İzmir Narlıdere İstihkam Er Eğitim Alayı'nda kısa dönem olarak yaptı.1973 yılında "TEK-ART" adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne girdi. 1978 ve 1988 yılları arasında 10 kez Türkiye Vergi Rekortmeni oldu.



BANKACILIK, MEDYA PATRONLUĞU, DEVLET BAKANLIĞI…

1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankası'nın (Titibank-İmpexbank) sahibi oldu. Bankacılık da yapan Mehmet Ali Yılmaz, 1988 yılında bankayı elden çıkardı. Medya sektörüne 1983 yılında girdi. Yılmaz, Güneş gazetesinin 1989 yılına kadar sahibi oldu. 1996 yılında Antalya Kemer’de Zigana Tatil Köyü’nü faaliyete geçirerek turizm sektörüne de girdi. 1991 ile 1995 yılları arasında 19’uncu dönem DYP'den Trabzon milletvekili oldu. 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

4 ŞAMPİYONLUK YAŞATTI

TRABZONSPOR’UN 1982-1988, 1989-1992 ve 1997-2000 yılları arasında başkanlığını yapan Mehmet Ali Yılmaz, bordo mavili kulübe 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı, 1 de Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşattı.

AVRUPAİ TESİSLER YAPTIRDI

TRABZONSPOR’U Türkiye’nin 4’üncü büyüğü yapan Mehmet Ali Yılmaz, çok sevdiği Trabzon’a muhteşem tesisler inşa ettirtti. 1983 yılında temeli atılan Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri, çok kısa sürede bitirildi ve 1985 yılının Temmuz ayında hizmete girdi. Tesisler bugün bile Avrupa’nın en önde gelen ülkelerinden daha modern yapılar olarak biliniyor.



BEŞ ÇOCUĞU VAR

Mehmet Ali Yılmaz’ın Fatma, Türkay, Serpil, Soner ve Zeynep adlarında beş çocuğu bulunuyor.

AHMET ÇOK ZAYIFLAMIŞSIN  KENDİNE BİRAZ BAK

TRABZONSPOR’un eski başkanı Ahmet Ağaoğlu, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatına en çok üzülen isimlerden birisi oldu. Dün vefat olayını duyar duymaz Mehmet Ali Yılmaz’ın Rumeli Hisarüstü’ndeki evine giden Ahmet Ağaoğlu, Yılmaz ailesine taziyede bulundu. Görüşlerini aldığımız Ahmet Ağaoğlu, “İnanması gerçekten güç. Mehmet Ali Yılmaz nasıl ölebilir? Bir ay kadar önce gelmiştim yanına. Ahmet zayıflamışsın kendine biraz bak’ diye takıldı. Başkan bey gerçekten çok özel bir insandı. Hayatta önemli olan hoş bir seda bırakabilmek. Şu anda evde yüzün üzerinden insan var. Bu Mehmet Ali başkanın ne kadar sevildiğini gösteriyor” dedi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
3
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap