SON DAKİKA



Haber > Trabzon > 2007’de başlandı, 2009’da ihale edildi, 2014’te tamamlandı ama hala hayata geçemedi!

2007’de başlandı, 2009’da ihale edildi, 2014’te tamamlandı ama hala hayata geçemedi!

24 Nisan 2019 Çarşamba - 18:02




Araklı ve Sürmene İlçelerinin 15 mahallesinin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Grup İçme Suyu projesi biteli 5 yıl oldu ama yetkililerin ‘fiziksel mi yoksa kimyasal mı arıtma olsun’ kararsızlığı projeyi atıl bırakt





Karadeniz Gazetesi / Özel / Meryem AKGÜN / Trabzon’un Araklı ve Sürmene ilçeleri, güzel bir birlikteliğe imza atmış, kamu adına 15 mahallenin 50 yıl, 100 yıl su ihtiyacını karşılayacak, 1 milyon nüfusa yetecek Araklı-Sürmene Grup İçme Suyu Projesine 2007 yılında başlamışlardı. Proje dönemin belediye başkanları öncülüğünde 2009 yılında ihale edildi ve 2014 yılında tamamlandı. 2014 yılında Trabzon’un Büyükşehir olmasıyla birlikte yasa gereği 21 milyon 870 milyon TL maliyetli çalışma, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresine (TİSKİ) devredildi. Fakat geçen 5 yıllık süreçte tamamlanan proje bir türlü hayata geçirilemedi. Çünkü arıtmasının fiziksel mi yoksa kimyasal mı olacağına 5 yıldır karar verilemiyor.

YAZIK DEĞİL Mİ?

Bu kararsızlık Araklı’da Dulköy, Yıldızlı, Bereketli, Yoncalı, Değirmencik, Merkezköy, Yeşilköy, Yeniköy, Halilli ve Türkeli mahalleleri ile Sürmene’de Birlik, Küçükdere, Armutlu, Fındıcak ve Yeşilköy mahallelerini olumsuz etkiliyor. Öyle ki arıtma olmadığı için kuyu suyu kullanmaya devam eden mahallelerde elektrik kesintisi olduğu zaman otomatikman sularda kesiliyor. Mahalleli artık biran önce artıma tesisini kazandırılmasını istiyor. Arıtma tesisinin faaliyete geçmesi ile hem elektrikte hem de su faturalarında tasarrufa gidileceği aşikar bir gerçekken 5 yıldır maddi manevi yaşatılan bu külfet kafa karışıklığına neden oldu. 

 

 

 

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap