SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Valisi değişti!

Rize Valisi değişti!

27 Ekim 2018 Cumartesi - 11:18




Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Valiliğine atandı. Rize Valiliğine ise Karabük Valisi Kemal Çeber atandı.





Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla 39 ilin valisi değişti. Rize Valisi Erdoğan Bektaş Zonguldak Valiliğine atanırken, Karabük Valisi Kemal Çeber Rize Valiliğine atandı.

Vali Bektaş, Manisa Valiliğinden Rize Valiliğine atanmış ve Haziran 2016 yılından itibaren Rize’de görev yapıyordu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un yeni görevi Mülkiye Başmüfettişi olurken, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu Trabzon’un yeni Valisi oldu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay Mülkiye Başmüfettişi olarak atanırken, İçişleri Bakanlığı Mülga Dernekler Dairesi Başkanı Yılmaz Doruk Artvin Valiliğine atandı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş Erzurum Valiliğine, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Taşbilek Gümüşhane Valiliğine atandı.


Hatay Valisi Erdal Ata Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin Ankara Valiliğine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya İstanbul Valiliğine atandı

RİZE’NİN YENİ VALİSİ KEMAL ÇEBER KİMDİR?

da6c0003-920d-4f24-974f-cc90dc648426.jpeg

1972 Yılında Tokat ili Artova ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.


1994 yılında kaymakam adayı olarak başladığı mülki idare amirliğinde; sırasıyla Burdur-Karamanlı, Tunceli-Hozat, Burdur-Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde, bir yıl süreyle Hukuk Müşaviri olarak çalıştı, 2007 yılında Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Yedi yıl süren Başmüfettişlik görevinin ardından 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü emrine görevlendirildi ve Vali olarak atandığı 21 Haziran 2017 tarihine kadar bizzat Emniyet Genel Müdürü ile birlikte çalıştı.

1996 yılında dokuz ay süreyle İngiltere’de,2013 yılında da bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri’nde başta Kamu Yönetimi olmak üzere farklı alanlarda çalışmalar yaptı. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunduğu sürede Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) hakkında incelemeler yaptı ve araştırma raporları hazırladı.

Yurt dışında gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde hazırladığı ”Mali Yönüyle Afet Yönetimi” konulu yüksek lisans teziyle, gelişmiş ülkelerde uygulanan afet yönetim sistemleriyle, ülkemizde uygulanan afet yönetim sistemini mukayese ederek, bu çerçevede kentleşme sorunlarına ve afetlerin mali açıdan yönetimi konularındaki çözüm önerilerini sıraladı ve bu konudaki uzmanlığıyla TBMM’de hazırlanan Afet ve Acil Durum Yasası komisyon çalışmalarına katılarak yasa taslağının hazırlık süreçlerinde aktif görev aldı.

Başbakanlıkta yürütülen; Kamu Hizmet Standartlarının Tesbiti, Kamu Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Bürokrasinin Azaltılması projelerinde de görev alan Sayın Çeber’in kriz, afet ve acil durum yönetimi, kentsel dönüşüm başta olmak üzere farklı konularda yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.


Kamu Yönetimi alanında kurs, seminer ve benzeri eğitimlere katılmış; farklı ülkelere kısa süreli mesleki çalışma ziyaretleri gerçekleştirmiştir.

21 Haziran 2017 tarih ve 30103 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Karabük Valiliği’ne atanan Sayın Valimiz Kemal Çeber evli ve iki çocuk babasıdır.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap