SON DAKİKA



Haber > Rize > Mutlu Ailesi Böbrek Nakli İle Daha Da Mutlu Oldu

Mutlu Ailesi Böbrek Nakli İle Daha Da Mutlu Oldu

29 Ağustos 2018 Çarşamba - 16:02




Rize'de böbrekleri iflas eden Osman Mutlu'ya, kızı Emine Cebir böbreğini vererek onu yeniden hayata bağladı.





Antalya Medikalpark Hastanesi Organ Nakil Merkezinde 45 yaşındaki Emine Cebir, beş yıldır böbrek hastalığı ile uğraşan 62 yaşındaki babası Osman Mutlu’ya böbreğini vererek, yaşamına can kattı.

Rize’de İşkur devlet memuru emeklisi ve Rize Olay  gazetesi yazı işleri müdürü Hüseyin Mutlu’nun babası olan,4 çocuk babası Osman Mutlu, 2000 yılında yüksek tansiyon nedeniyle hastanelik oldu. Yüksek tansiyonun böbreklerine zarar verdiği belirlenen Mutlu , nefroloji uzmanına yönlendirildi. Ve o tarihten itibaren ilaç tedavisi ve doktor kontrolleri başladı. Ancak sağlık durumu yavaş yavaş kötüleşen Mutlu, Trabzon Medikalpark’ta Uzm.Dr.Cevat Topal’ın diyalize bağlanması ya da böbrek nakli gerektiğini söylemesi üzerine, Uzm.Dr. Cevat Topal’ın diyalize girmeden canlı verici nakil olması halinde çok daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebileceğini söylemesi üzerine,Osman Mutlu,ailesinden gönüllü donör aradı.

osman-mutlu-2.jpg

Akrabalarından verici çıkmazken, daha ilk günden gönüllü olan kızı Emine Cebir (45) ve oğlu Hüseyin Mutlu ve kızları Hanume Taşkın ve Gönül Akçay’ın ısrarlarına karşı çıksa da,itirazını çocuklarına kabul ettiremedi. Doku ve kan uyumunda Emine Cebir kardeşlerinin bir adım önüne çıkınca, baba kız Antalya Medikalpark Hastanesi’de Aslen Rize Pazar’lı Prof.Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından nakil operasyonuna alındı.

osman-mutlu-nakil.jpg


Emine Cebirden alınan bir böbrek, başarıyla babasına nakledildi. Baba kız kısa bir süre sonra taburcu edildi. Osman Mutlu’nun kontrolleri ve tedavisi Antalyada devam etmekte olup. Kızı Emine Cebir İstanbul’daki evinde normal yaşantısına döndü.

huseyin-mutlu-001.jpg

"EVLATLARIMLA GURUR DUYUYORUM"

Dört çocuğunun da kendisine hayat vermek için gönüllü olduğunu vurgulayan baba Mutlu , "Bunu kabul etmek çok zor oldu. Kızım için endişelendim, korktum. Bana değeri ölçülemeyecek bir hediye verdi kızım. Böyle evlatlar yetiştirdiğim için gurur duyuyorum, Bu nakilden sonra ailecek huzurlu ve sağlıklı günler geçireceğiz inşaallah. Birbirimize daha çok kenetlendik, birbirimizi daha iyi anlamaya başladık. Bu ayrı bir tecrübe oldu" diye konuştu.

osman-mutlu-hastane.jpg


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap