SON DAKİKA



Haber > Rize > Güneysu yolu çile ile dolu

Güneysu yolu çile ile dolu

16 Mayıs 2018 Çarşamba - 08:38








Rize-Güneysu karayolu genişletme çalışmaları devam ederken, Engindere Mahallesi geçişinde yol seviyesinin yer yer yükselip alçalmasına anlam verilemiyor. Mahallede çok sayıda ev ve işyeri bulunurken, burada yol kotunun yaklaşık 50 cm. yükseltilmesi ev ve işyerlerini yol seviyesinin altına düşürüyor.

Selim DENİZALP

Rize-Güneysu karayolu genişletme çalışmaları devam ederken, Engindere Mahallesi geçişinde yol seviyesinin yer yer yükselip alçalmasına anlam verilemiyor. Mahallede çok sayıda ev ve işyeri bulunurken, burada yol kotunun yaklaşık 50 cm. yükseltilmesi ev ve işyerlerini yol seviyesinin altına düşürüyor. Vatandaşlar, yolun yükseltilmesi ile ev ve işyerlerini, çay bahçelerini su baskını tehdidi ile baş başa bırakan Karayollarına tepkili. Projenin başından beri bu sorunu dile getirdiklerini söyleyen Mahalle Muhtarı Mustafa Mavi, siyasi olsun, bürokrat olsun tüm yetkilileri buraya getirdiklerini, Karayolları yetkilisinin uygulama sırasında kotu düzelteceklerini ifade etmesine rağmen düzelme olmadığını ve muhtar olarak çaresiz kaldığını belirtti. Yol kenarında işyeri bulunan bir vatandaş ise; 500 metre ileride Karayollarına ait binalara göre yol seviyesinin düşürüldüğünü, daha sonra yolun anlamsızca yeniden yükseltildiğini belirterek, kendi dükkanının da içinde bulunduğu ev ve işyerlerinin önünde yolun 50 cm. yükseltilmesi ile birlikte yağmur sularına maruz kalacaklarını söyledi. Yol kotunun Karayollarından itibaren düşürülüp, bazı işyerlerinin girişi geçildikten sonra tekrar yükseltilmesi, 'kişiye özel' uygulama olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. Karayolları tarafından Cumhurbaşkanı'nın köyüne giden yolun konforu yükseltilirken, birçok vatandaşın mağduriyetine sebebiyet verildiği anlaşılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap