SON DAKİKA



Haber > Rize > EN UZUN TÜNELDE GEÇİŞLER DURUYOR

EN UZUN TÜNELDE GEÇİŞLER DURUYOR

11 Nisan 2018 Çarşamba - 17:47




Dünyanın 3.'cü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli'nde inşaatın tamamlanması için geçişlere ara verileceği belirtildi.





Türkiye'nin en uzun, dünyanın 3.'cü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli'nde inşaatın tamamlanması için geçişlere ara verilecek. 2012 yılında temeli atılan dünyanın 3.en uzun çift tüplü Ovit Tüneli Kasım ayında tek tüpten trafiğe açılmıştı. Kış aylarında kontrollü olarak trafiğe açık tutulan tünelde Nisan ayı sonu itibariyle çalışma yapılacağı gerekçesiyle trafik geçişi durdurularak, tünelden önce kullanılan eski yoldan ulaşım sağlanacak. Rize-Erzurum karayolu üzerinde 2 bin 640 metre rakımlı Ovit Dağını 12 ay açık tutmak amacıyla yapılan dünyanın 3. en uzun çift tüplü tünelinde, Kasım ayından bu yana trafik tek tüpten kontrollü olarak açıldı.

3. ÇİFT TÜPLİ TÜNEL

Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş Ovit Tüneli şantiyesinde yapılan toplantıda yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanının özel projesi olan Ovit Tünelimiz bugün dünyadaki 3.çift tüplü tüneldir. Daha önce ışık göründü dediğimiz törende delme işlemimiz gerçekleşmişti. Her kış mevsiminde kapanan karayolu tünel sayesinde ilk kez bu kış açık kaldı. Çalışmalar devam ettiği için tek tüpte kontrollü geçiş yapılan tünelimizde Nisan ayının sonunda çalışma yapacağımız için trafik geçişini durduracağız. Karayolundan araç geçişi eski yoldan sağlanacaktır” dedi. Bayramçavuş, Eski yoldan geçişin aksamadan devam edeceğini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap