SON DAKİKA



Haber > Rize > Çay ihracatının lideri Rize

Çay ihracatının lideri Rize

12 Şubat 2019 Salı - 13:55




Türkiye'den yılın ilk ayında 773 bin 67 dolarlık çay ihraç edildi. Rize, söz konusu dönemde 160 tonla en fazla çay ihraç eden il oldu.





Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Turgut, AA muhabirine, çayın ülke ve bölge ihracatında önemli potansiyel oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'den ve bölgeden yapılan çay ihracatının arttığına dikkati çeken Turgut, ülkeden yapılan il bazlı ihracatta da Rize'nin liderliğini koruduğunu ifade etti.

Turgut, Türkiye'den ocak ayında 318 tonluk çay ihraç edildiğini belirterek, "Söz konusu dönemde yapılan ihracattan 773 bin 67 dolar gelir elde edildi. İhracatta 160 tonluk pay ile Rize ilk sırayı alırken, bu ili 88 tonluk payla İstanbul ve 44 tonluk payla Konya izledi." dedi.

Turgut, tanıtım çalışmalarının da çay ihracatını olumlu yönde etkilediğini vurgulayarak, "Bu kapsamda çay ihracatının ve ülke çeşitliliğinin giderek daha da artacağına inanıyoruz. Beklentimiz çay ihracatında yılı daha iyi seviyelerde bitirmek." değerlendirmesinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap