SON DAKİKA



Haber > Rize > AKESDER bir ilke daha imza atıyor

AKESDER bir ilke daha imza atıyor

01 Temmuz 2022 Cuma - 11:48




Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği (AKESDER) bir ilke daha imza atarak Aile Danışmanı ve Çocuk Gelişim Uzmanı Çiğdem Uyanık’ın proje koordinatörlüğünü yaptığı ‘Çocuk Esirgeme Kurumu ve Huzurevlerinin aynı bahçe içinde yer alması’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.





AKESDER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu proje ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Kansızoğlu şu açıklamalarda bulundu:

HEDEF DUYGUSAL DOYUM YAŞAMALARI

Projeden bahsedecek olursak; Projenin amacı, Çocuk esirgeme kurumlarındaki 0-12 yaş aralığı çocukların temel ihtiyacı olan ebeveyn şefkati ve ilgisini karşılamak ve bu konuda 0-12 yaş aralığındaki çocukların duygusal doyum yaşamalarını sağlayarak yetişkinlik dönemine pozitif bir bilinç altı ileti taşıyarak daha sağlam iletişim becerileri kazanarak temel aile bağlarını daha kuvvetli psikolojik sağlamlık üzerine kurmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Aynı zamanda huzur evlerinde yaşamlarını sürdüren ileriki yaştaki yetişkinlerden tecrübe ve deneyimlerinin birinci kaynaktan aktarımı, akran olmayan kişilerle İletişim becerilerinin geliştirilmesi için de çok önemli bir katkı sağlayacaktır.

EKSİKLİKLER GİDERİLECEK

Gözetmen ve güvenlik denetiminde günün belirli saatlerinde ortak alanlarda iletişim halinde olmaları faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak huzur evinde ikamet eden yetişkinler içinde evlat ve çocuk sevgisi ihtiyacının tatmininde oldukça iyileştirici olacaktır. Her iki tarafında hem çocuklar ve hem de huzur evindeki yetişkinler, duygusal ve fiziki anlamda birbirlerinin eksikliğini gidererek iletişim halinde olmalarına olanak sağlamak uzun vadede düşünüldüğünde hem geleceğimiz olan çocukların sağlıklı ve pozitif bir zihin yapısı ve bilinçlenme ile aile kavramını bir nebze de olsa deneyimlerle, ileriki hayatlarında aileler kurmalarında ciddi olumlu etkileri olacaktır.

SEVGİ VE SAYGININ OLDUĞU…

Hem de yetişkinler için meşguliyetlerinin yeni neslin inşasında kendilerinin de katkılarının olduğunu hissetmeleri ve hala çevresine faydalı olduğunu, kendisi ve başkaları için değerli anlamlı olduğunu düşünerek bu hissiyat İçerisindeki yaşlılarımızın ruhlarını iyileştirici etkisi ile mutlu huzurlu ve daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacaktır. Sevgi ve saygının olduğu bir ortamda daha dingin üretken bir sosyal çevrenin gücü herkesi kuşatacaktır. Sevgiyle büyüyen çocuklar geleceğin sağlıklı psikolojiye sahip gençleri ve geleceği olacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan projenin uygulama adımlarının da şu şekilde gerçekleşmesi bekleniyor.

TAM ZAMANLI SİSTEM

Öncelikle çocuk esirgeme kurumunda ki 0-12 yaş çocukların ve huzur evlerindeki yetişkinlerin ruhsal ve fiziki ihtiyaçları çocuk gelişimi uzmanları Ve Sosyal hizmet uzmanları tarafından tespit edilerek gerekli altyapı hazırlandıktan sonra ilk aşamada pilot illerde ve haftanın belirli günlerinde ortak alanlarda gözetmen ve güvenlik denetiminde ortak faaliyetler belirlenerek buluşturulmalı, uygulama esnasında eksiklikler ve programa eklenmesi gereken maddeler ihtiyaca binaen belirlenmeli ve zamanla tam zamanlı bir sisteme geçilmelidir.

SAĞLAM AİLE TEMELİ ATILACAK

Daha sonra yarışmalar geziler ve birçok faaliyetlere, grup olarak dahil edilerek sadece bulundukları binada değil, sosyal hayatın içinde de beraber yaşamayı ve senkronize hareket kabiliyetini birlikte deneyimleyerek geliştirmelerini sağlamalıdır. Hayata dahil edilmek her iki grup içinde duygusal anlamda mutlu huzurlu aynı zamanda da işlevlerinin olduğu yetisi ile aidiyet duygusunun vermiş olduğu huzura kavuşturacaktır. Hazırlanmış olan bu projenin çalışma takvimi gerekli ön hazırlık çalışmaları yapılıp tamamlandığında belirlenecektir. Proje sonucu projenin uygulanabilir ve sürdürülebilirliği sayesinde uzun vadede sosyolojik olarak toplumumuzda daha sağlam aile temelleri atılarak, küçük yaş büyük yaş kavramı daha sağlam temele oturtularak, akranı olmayan kişilere karşı empati geliştirerek, karşılıklı hoşgörülü saygılı anlayışlı bir toplumun temellerinin atılması amaçlanmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap