SON DAKİKA



Haber > Rize > 10 numara projeler hayata geçiyor!

10 numara projeler hayata geçiyor!

02 Mart 2018 Cuma - 09:10




Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’tan gazetemize çok özel açıklamalar...





Başkan Prof. Dr. Reşat Kasap, ‘10 Numara Projeler’in tek tek hayata geçirildiğini açıkladı, “2023’e kadar inşallah bu projelerin tamamlanmasını sağlayacağız” dedi.

KURA TARiHi BELLi OLDU

Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Temsilcimiz Selim Denizalp’e konuştu. Rize Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde 753 konut olarak gerçekleştirilen Yeniköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için 9 Mart’ta hak sahiplerinin konutlarının belirleneceği kura çekimi gerçekleştirilecek. Başkan Kasap, TOKİ yetkilileriyle makamında bir araya gelerek karşılıklı olarak yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Toplantıda, sadece hak sahiplerinin katılacağı kura çekiminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans Salonu’nda 9 Mart 2018 tarihinde yapılacağı kaydedildi.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirtti. Çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kasap, birçok projeyi söz verdikleri gibi hayata geçirdiklerinin de altını çizdi. Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayan Kasap, vatandaşlarını düzenlenecek etkinliklere de davet etti.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ


Rize’nin 2023 vizyon çalışmalarından olan ‘10 Numara Projeler’in sekizine başlanıldı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, devam eden 8 çalışmadan 2’si olan Isırlık Mesire Alanı ve Salarha Tüneli’ni belediye meclis üyeleri ve yardımcılarıyla birlikte yerinde incelediklerini belirtti. İlk olarak Salarha Tüneli şantiyesini ziyaret eden Başkan Kasap ve beraberindekiler, burada çalışmaların son durumuyla ilgili müteahhit firma yetkililerinden bilgiler alırken, ardından Isırlık Mesire Alanı’nı inceleyen heyet, burada da Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta’dan bilgiler aldı. Yapılan çalışmaların son durumu değerlendirildi.

1.ETAP TAMAM

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Salarha Tüneli’nin yüzde 70’lik inşaatı tamamlandı. Bu projenin bir yıl içerisinde önemli bir ilerleme sağlayacağı bilgisini teknik ekipten aldık. Tünelin şehir içerisinde olan yönlendirmelerini belediye olarak karayollarıyla işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Kasap ayrıca, “Isırlık projemizin 1. etabı tamamlandı. Şu anda piknik alanı olarak kullanıma açıktır. 2. etap çalışmalarının da ihalesi mart ayında yapılacaktır. Önümüzdeki bir yıl içerisinde önemli ilerlemeler kaydedilerek projemiz tamamlanacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bu proje tamamlandıktan sonra belediyemize devri sağlanacaktır” diye konuştu.

HIZLI ŞEKİLDE!

Başkan Kasap, “Meclis üyelerimiz, yönetimimiz ve ilgili paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı ziyaret ederek gelmiş olduğumuz noktayı halkımızın bilgisine sunuyoruz. 10 Numara Projelerimiz zaten 2023 vizyon projeleridir. Bu projelerin 8 tanesine başladık. 2023’e kadar inşallah bu projelerin tamamlanmasını sağlayacağız. Belediyemizin bölge müdürlükleri ve il müdürlükleriyle birlikte ortak yürüttüğümüz projeler de hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarımızın son durumunu vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.


ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Rize’de, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’ın anlatımıyla gerçekleşen konferansta, Anadolu’da İslam’ın var olmasını sağlayan en önemli isimlerden Hoca Ahmet Yesevi ve İrfani geleneğine katkılarından bahsedildi. Yıldız, konferansın amacının bilim adamı hassasiyeti ile birlikte bilimsel verileri ortaya koyarak tarihe göz atmak olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Kasap ise, “Saygıdeğer hocam Prof. Dr. Musa Yıldız’la çok eskiye dayanan bir dostluğumuz vardır. Hocamızın bir hedefinden bahsetmek isterim. Kendisi hayatı boyunca 100 kitap yazmayı hedeflemektedir. Şu an 35 civarında eseri yayımlanmıştır. Kendisine şehrimize gelip bizlere bu güzel bilgileri verdiği için şükranlarımı sunuyorum” dedi. Konferans sonunda Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Yıldız’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

ORTA CAMİ İBADETE AÇILIYOR

Rize şehir merkezinden şehrin iç kısımlarına doğru denize dikey ilk bulvarın oluşturulması için yeni yerine taşınan Orta Cami’de çalışmalar son hızla devam ediyor. Orta Cami taşındığı yeni yerinde bu yılın temmuz ayında ibadete açılacak. Başkan Kasap, belediye meclisi üyeleri ve yardımcılarıyla birlikte Yeniköy Mahallesi’nde Orta Cami’nin taşınma çalışmalarını inceledi. Kasap, “Camimiz bu yılın temmuz ayında ibadete açılacaktır. Şu anda hızlı bir şekilde inşaatı devam etmektedir” dedi.

İLK VE TEK İL RİZE!


Rize, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan '12 Yıldız Şehri' unvanını Karadeniz bölgesinde kazanan ilk ve tek il oldu. Rize Belediyesi, 9-12 Ekim tarihleri arasında çocuk, genç ve engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenlediği etkinlikler sonucunda bu ödüle layık görüldü. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Karadeniz bölgesinde bu ödülü alan ilk belediye olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda, çocuk, genç ve engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikler dolayısıyla bu ödüle layık görüldük. Belediyemizin, bölgemizdeki diğer belediyelere örnek olmasını ve bu ödülün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GİTTİĞİMİZ YOL DOĞRU

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Ankara’da katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının  düzenlediği “Kentsel Tasarım Rehberi Semineri” Rize Belediyesi tarafından 2017 Şubat ayında “RİZE 2053” proje süreci kapsamında başlanan “Rize Kentsel Tasarım Vizyonu” çalışması sürecini daha da heyecanlandıracağa benziyor. Başkan Kasap, “Bu çalışmamız gittiğimiz yolun doğruluğunu gösterdi, mutlu olduk” dedi. Kasap, proje ile ilgili; “Rize dört mevsim yaşanır güzellikte, şehrimizin estetik, doğal güzelliği ve kültürel potansiyelini hayata geçirip, hak ettiği konuma getirmeyi planlıyoruz. Her köşesi ayrı güzelliklerle dolu olan şehrimizi Rize’nin zorlu coğrafi koşullarına rağmen turizm açısından geliştirip hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bilinir bir şehir yapacağız. Rize Belediyesi olarak Kentsel Tasarım çalışmalarına ‘Rize 2053’ projemiz çerçevesinde başlamıştık. Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanımız tarafından başlatılan bu çalışma, gittiğimiz yolun doğruluğunu gösterdi ve bizi mutlu etti” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE PLANI YÜRÜYOR

Rize Belediyesi’nin 2 yıl önce hayata geçirdiği ‘Rize Yerel Çevre Eylem Planı’ (YEÇEP) şehirde başlatılmak istenen 15 farklı çalışmaya kılavuz oldu, 2023 yılına kadar da onlarca çalışmaya yol gösterici konumda olacak. Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın öncelikli olarak oluşturulmasını amaçladığı YEÇEP sayesinde şehir ile ilgili alınan kararlar, plan dahilinde yürürlüğe geçiyor. YEÇEP planı ise 23’ü akademisyen olmak üzere 80 kişilik uzman bir ekiple şehir merkezine bağlı 46 mahallede bin 207 kişi dinlenerek oluşturuldu. YEÇEP kapsamında 3 ayrı geniş katılımlı çalıştaylar düzenlendi. Çalıştaylarda alanında uzman kişiler şehir hakkında görüş ve önerilerini belirtti.


DENİZE DİKEY İLK BULVAR

Kasap ayrıca, “Orta Camimizi, merkezden Atmeydanı bölgesi doğru yapılacak, şehrin denize dikey ilk bulvarımız için yeni yerine taşıdık. Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm alanımızın hemen yanındadır” dedi. Kasap sözlerini şöyle sürdürdü: “Orta Camimizin yüzde yüz aynısı burada imal edilmektedir. Vatandaşlarımızın caminin taşınması noktasında endişeleri varsa buraya gelip caminin yapılışını da görebilirler. Orta Cami olarak bildiğimiz caminin aynısı buradadır. Bu caminin adı da Orta Cami olarak adlandırılacaktır” diye konuştu.

Selim Denizalp

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap