SON DAKİKA



Haber > Ordu > Skandal mahkemeden döndü

Skandal mahkemeden döndü

29 Şubat 2024 Perşembe - 09:16




Ordu’da 112 başarı puanıyla ilk 3’e giren öğretmen komisyona takıldı.





Ordu’da 112 başarı puanı alan öğretmen Hüseyin Baş’ın puanları komisyon üyeleri tarafından ‘hiç’ edildi. Yükselme ödülü alamayan Baş, mahkemeye başvurdu. Mahkeme Hüseyin Baş’ı haklı buldu.

BAKANLIĞI YOK SAYDILAR

■ Ordu İkizce Şehit Hüseyin Akar Ortaokul öğretmeni Hüseyin Baş topladığı 112 başarı puanı ile ilçede ilk 3 öğretmen arasına girdi. Ödül için kurulan komisyon bakanlık kriterlerini yok sayarak öğretmen Baş’ı dereceye sokmadı, puanı yetersiz kişilere ödül verdi.

MAHKEME, ”HAK GASBI” DEDİ

■ Bunun üzerine, öğretmen Baş, Ordu Bölge İdare Mahkemesine başvurdu. Yapılan soruşturma sonucunda, mahkeme Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyonun hukuka aykırı davrandığı ve hak gasbı yaptığı gerekçesiyle kararı iptal etti.

KEYFİ KARAR

■ Eğitim İş Ordu Şubesi, yaşanan skandal için, “Bu tavır ilimizdeki komisyonu oluşturan eğitimcilerin adalete olan inancını zedelemiştir. Yasa ve yönetmelikle belli olan bir konu bu kriterlere göre ödül alması mümkün olmayan isimler keyfi kararla ödüllendirilmiştir” açıklamasını yaptı.

HABER: KENAN TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap