SON DAKİKA



Haber > Ordu > Ordu'da İYİ Parti'den toplu istifa!

Ordu'da İYİ Parti'den toplu istifa!

16 Mart 2024 Cumartesi - 10:34




Ordu'da aday tepkisi gösteren İYİ Partililer toplu halde istifa etti.





Ordu'da, İYİ Parti bünyesindeki bir grup üye ve eski Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Yeşilalan'ın öncülüğünde, Ordu Büyükşehir Belediyesi için Enver Yılmaz'ın aday gösterilmesine yönelik tepkiler sonucu partiden toplu istifa edildiği bildirildi. Altınordu ilçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşilalan, parti yönetiminin 31 Mart 2024 yerel seçimleri için parti tüzüğüne aykırı bir şekilde ve istişareler dışında büyükşehir belediye başkan adayı belirlemesini eleştirdi.

Yeşilalan, "Milletvekili seçimlerindeki başarısızlık sonrası, bu sefer istişareye önem verileceğini ummuştuk. Ancak genel merkez, yine kendi başına kararlar alarak, bizim değerlerimize ve fikirlerimize uymayan bir kişiyi zorla başkan adayı yapmaya çalıştı" dedi. Ayrıca, Atatürk değerlerine bağlı Türk milliyetçileri olarak, bu tür dayatmalara boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Yeşilalan, istifaların parti içindeki cebri ve sinsi dayatmalara karşı bir tepki olduğunu, teşkilatın genel merkezin atadığı adayı kabul etmediğini belirtti. Kendi döneminde, partiye emek vermiş pek çok kişinin, benzer gerekçelerle istifa ettiğini, kayıtlı üye sayısının da önemli ölçüde düştüğünü açıkladı.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap