SON DAKİKA



Haber > Ordu > Karadenizliler dikkat! Fındık fiyatları için kur korumalı önerisi

Karadenizliler dikkat! Fındık fiyatları için kur korumalı önerisi

30 Haziran 2022 Perşembe - 13:52




Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Mecliste yapılan Ek Bütçe görüşmeleri sırasında fındık fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir öneride bulundu.





Hasat zamanına az bir süre kala fındık üreticileri açıklanacak fiyatları merak ediyor. Hemen her şeye zam gelmesine rağmen fındık fiyatları yerinde sayıyor.  CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Mecliste Ek Bütçe görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye fındıkta taban fiyata kur korumalı sistem isteklerini iletti. Nebati ise Adıgüzel'in sözlerine tepkisiz kaldı. 

"İKİ AY SONRA KUŞA DÖNECEK"

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’in taleplerini ifade ettiği sözleri şu şekildeydi:

"Asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapılan artışlar yüksek enflasyon nedeniyle kısa sürede yok oluyor. Bu nedenle, nasıl ki mevduat hesaplarına kur koruması getirdiğiniz gibi asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına, tarım ürünlerinde taban fiyatlarına da kur koruması istiyoruz. Örneğin, Cumhuriyet Halk Partisi olarak "Bu yıl fındık taban fiyatı en az 4 dolar karşılığı Türk lirası olmalıdır." dedik. Bunu bugün Türk lirası olarak sabitlerseniz iki ay sonra kuşa dönecek. Bu yüzden, zaten yüzde 80'i ihraç edilen ve dolar üzerinden işlem gören fındık için kur korumalı taban fiyat istiyoruz. Ama biz sizin gibi bankadaki mevduat dolara kaçırılmasın diye değil, fındıkçının alın teri yurt dışına kaçırılmasın diye istiyoruz. Fındık mafyasından, Ferrero'dan ve iş birlikçi Rekabet Kurumu’ndan fındıkçıyı korumak için kur korumalı fındık taban fiyatı istiyoruz. Bankalarda yüklü parası olanları korumak için değil, alın terini ve emek hakkını korumak için kur korumalı fındık taban fiyatı istiyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap