SON DAKİKA



Haber > Ordu > Geçmişle Buluşturan Müze

Geçmişle Buluşturan Müze

27 Mayıs 2018 Pazar - 14:40




Ordu'da Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'nde geçmişte kullanılan eşyalar sergilenirken, gelenekler, görenekler, oyun ve masallar da ziyaretçilere aktarıl





ORDU - Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, ziyaretçilerini geçmişe yolculuğa çıkarıyor.  Ünye Belediyesi bünyesinde yaklaşık iki yıldır faaliyette olan müzede geçmişte kullanılan eşyalar sergileniyor. Ayrıca ziyaretçilere unutulmaya yüz tutmuş gelenekler, görenekler, oyunlar ve masallar da anlatılıyor. Müzenin bahçesinde dokuz taş, seksek, halka geçirme gibi eski çocuk oyunları oynanıyor. Her yaştaki ziyaretçi, bu oyunlarla keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor.  Müzenin sorumlusu İhsan Akbulut, yaptığı açıklamada, müzenin 251 yıl önce kullanılan bir kaptanevi olduğunu söyledi. Müzede geleneksel oyun ve oyuncak kültürünün de aktarıldığını anlatan Akbulut, "Müzenin bahçesini geleneksel oyun ve oyuncak kültürüne ayırdık. Her gelen ziyaretçi merdivende duruyor ve geleneksel oyun ve oyuncaklarımızı tanıyıp, yaşayarak unutulmaz bir an yaşamış oluyor. Geleneksel oyunlarımızın içerisinde sek sek, halat çekme, çember çevirme, bilyeli araba ile kaymak bulunuyor. Ziyaretçiler yarım saat sadece müzenin bahçesinde vakit geçiriyorlar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap