SON DAKİKA



Haber > Gümüşhane > Sabri Varan; ''Aklımız Gümüşhane Sevdamız Gümüşhane''

Sabri Varan; ''Aklımız Gümüşhane Sevdamız Gümüşhane''

Karadeniz Özel

22 Mart 2019 Cuma - 12:57




MHP Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, ‘Görevi ehline emanet edin’





Mahalli seçimlerin en renkli görüntüsünü veren Gümüşhane’de iddialı isimlerden biri de MHP Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan. Varan, ‘Kentin tarihi dokusundan üniversite gençliğin, ulaşım sorununda spor kulüplerine kadar el atmadık alan bırakmayacağız’ dedi.



31 Mart mahalli seçimlerinin en çekişmeli geçeceği illerden biri de Gümüşhane. İttifakın yapılmadığı istisna illerden olan Gümüşhane’de bütün partilerin adayları başkanlık için ‘Bende varım’ diyor. MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sabri Varan ise ismi en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Sabri Varan, Karadeniz’e dobra açıklamalarda bulunarak projelerinden ve hedeflerinden söz etti. İşte Varan’ın açıklamaları şöyle:




NASIL BİR GÜMÜŞHANE?

“Tarihi dokusu ve mimarisi korunan, turizmde marka şehir olan, sokakları güvenli ve huzurlu olan bir şehir arzu ediyorum. Vadi boyunca planlı büyüyen ve genişleyen bir il olmalı. Belediye kaynaklarının israf edilmediği bir anlayış hakim olmalı. Hizmet herkese eşit ulaşmalı. Üniversite gençliğine sahip çıkılmalı. Ulaşım sorunu çözüme kavuşmalı. Sosyal ve kültürel alanları ile örnek alınmalıyız. Spor kulüplerine ve taraftarına sahip çıkan bir şehir olmalıyız.”






AKILLI BELEDİYECİLİK…

“Bizce akıllı belediyecilik, Gümüşhane’de hangi mahallede hangi sokakta, hangi evde, yardıma muhtaç bir vatandaş olduğunu bilmektir. Misafirimiz olan öğrencilerin okudukları okullarına ve yurtlarına ulaşımlarını güvenli biçimde sağlamaktır. Gümüşhane’yi kalkındırmaktır. Belediye bütçesini akıllı kullanarak Gümüşhane’de istihdam sağlayacak yatırımlar yapmaktır.  Kültür, sanat ve spor faaliyetleri için alan oluşturmaktır. Gençlerin bu faaliyetler için komşu illere gitmesini önlemektir.”




BELEDİYECİLİK UZATILAN ELİ GERİ ÇEVİRMEMEKTİR

“Gümüşhane’nin binlerce yıllık tarihi mirasını korumaktır. Türkiye ve dünya çapında kampanyalarla şehre turist çekmektir. Gümüşhanelinin can güvenliğini riske atacak kararlar almamaktır. Tehlike arz eden konularda acil önlemler almak ve çözümler geliştirmektir. Binlerce yıllık kadim şehir Gümüşhane’de sokaklarda huzuru ve güvenliği hakim kılmaktır. Bizce belediyecilik, dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir. Belediyecilik, gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır.”






SOSYAL PROJELER

“Ayrım yapılmaksızın üniversite kulüplerinin etkinliklerine maddi ve manevi destek verilecek. Üniversitemizin yaptığı sosyal, kültürel her türlü etkinliğe sahip çıkılacak. Öğrencilerimizin keyifli zaman geçirebilecekleri sosyal alan inşa edilecek. Haftada 2 gün 6 seans sinema ücretsiz olacak. Öğrencilerimizin güvenliği için özel zabıta timi kurulacak. Şehrin her bölgesinde güvenle dolaşılacak. Yapılacak yılsonu mezuniyet ve sınıf toplantılarına mekânsal destek verilecek.”




DESTEK PROJELERİ

“İkametgahı Gümüşhane’de olan her öğrenciye 450 TL burs vereceğiz. İlk burs 15 Nisan 2019’da. Belediye otobüsü öğrenci bileti 1 TL olacak. Üniversite içerisinde ring taşıma servisleri artacak ve ücretsiz olacak. 180 öğrencimize özel işletmelerden ücretsiz konaklama imkanı sağlanacak. İhtiyacı olan en az 20 öğrenciye küçük büfeler kiralanacak. Harçlıklarını çıkarabilecekleri türlü iş imkanları sağlanacak. Akademik ve idari personelin ihtiyacı olan konut problemi kooperatif ya da TOKİ yoluyla çözülecek. 400 konut inşa edilecek. Evde kalan öğrencilerimize gıda yardımı yapılacak.”



EĞİTİM & EĞLENCE PROJELERİ

“Ücretsiz oyun alanları oluşturulacak. Ücretsiz yabancı dil ve sanat kursları açacağız. Üniversitenin kültür ve sanat çalışmalarına destek vereceğiz. Şehrimizin tarihi ve turistik bölgelerine oluşturacağımız ‘Tarih-Turizm-Kültür Destinasyonu’ gezileri her hafta sonu ücretsiz olarak halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Öğrencilerimize, akademisyen ve idari personelimize dağıtılmak üzere ‘Gümüş Kart’ uygulamasıyla ulaşım, giyim, gıda ve kırtasiye gibi sektörlerde yüzde 40’a varan indirim imkanı sunacağız.”

ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

“Gümüşhane Üniversitesi’ni ve öğrencilerimizi önemsiyoruz. Şehrin yönetiminde bizimle beraber yer almalarını istiyoruz. Bu sebeple öğrencilerin içinden yönetim kadromuza aday aldık. Seda Salantur adlı evladımızı, MHP Gümüşhane Belediye Meclis Üyesi adayı olarak ekibimize kattık.



BENİMDE BİR FİKRİM VAR!

“Gümüşhane Üniversitesi’nin bir üyesi olan genç kardeşimin, hayatı kolaylaştırmak için projesi varsa sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilir ve teknik araştırmasını yaptığımız takdirde uygun görülmesiyle proje listemize dahil ediyoruz. Bizim amacımız istişare ile toplumun her kesimine kulak vererek dertlere derman olmak.”

ALTYAPI VE GÜMÜŞHANE

“Gümüşhane’nin en yeni mahallesi Oltan Mahallesi heyelan bölgesi ilan edilmek üzere. Hem Aydınlıkevler sitesi hem de daha yukarılarda aynı sıkıntılar ve tehditler söz konusu. Kanalizasyon boruları açıktan gidiyor. Gümüşhane’de biraz derinlere girerseniz geri kalmışlığı görürsünüz. Aynı zamanda mevcut belediye merkezi hükümetin yaptığı hizmetleri kendi yapıyormuş gibi kamuoyunu aldatmaya çalışıyor. Bu hiç yakışık almıyor.”



YENİ HASTANENİN AÇILACAĞI YOK…

“Yeni yapılan Gümüşhane Devlet Hastanesinin yerini öğrendiğimizde itiraz ettik. Zemin etüdü yapıldığında bozuk çıktı. Buna rağmen sağlam raporu aldırttılar. Yeri yanlış, ulaşım sorunu var. Zemini bozuk, heyelan riski var. Şimdi sonuç ortada. Sorumsuz davrandılar. Bu trilyonların hesabı sorulmalı. Geçen gün bir tez öğrencisi 11 cm daha kaydığını söyledi. Şimdi 40 trilyona yeniden ihale edildi. Arkadaki güzelim çamları da kesiyorlar. Birde Antalya usulü yapmışlar. Şimdi de 20 trilyona çatı yapacaklar. Devletin giden parası, kullanılamayan yeni bir hastane, yenisi olduğu için gittikçe atıllaşan mevcut hastane var. Başkan olduğumuzda şehrin batısına doğru yeni bir hastane yapacağız. Çünkü yenisinin açılacağı yok.”



VARAN: BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

-İmar tadilatından kaç tadilat yapıldı, ne kadar para elde edildi, belediyenin kasasına ne kadar girdi?

-İmar tadilatından zaruri olarak aldırılan yeşil alanların bölgesi nerede, kime tapulu?

-Gümüşhane’nin imar oyunları ile kaybolan 50 trilyonu nerede?

-300 trilyonun söz konusu olduğu belediyede satın alma birimi kurmayarak kimlere çıkar sağladınız?

-5 yıllık dönemde çiçek firmalarına kaç trilyon ödediniz, şimdi kaç trilyon borcunuz var?

-1,5 trilyon borç nedeniyle çiçekçinin belediyeyi icraya verdiği doğru mu?

-Belediye müteahhitleri alacakları için belediye hesaplarına bloke koydu mu?

-5 yıllık görev süreniz boyunca renkli televizyonlara 2,5 trilyon ödediğiniz doğru mu?

-Dağa taşa yapıştırdığınız kendi resimlerinizin Gümüşhane’ye maliyetinin 12 trilyon olduğu doğru mu?

-Son sorum toplam borcunuzdan haberiniz var mı?

Haber: Meryem AKGÜN
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap