SON DAKİKA



Haber > Giresun > Yaşanacak bir merkez Piraziz

Yaşanacak bir merkez Piraziz

23 Şubat 2018 Cuma - 08:20




Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, çalışmaları ve süren projeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, “Piraziz yaşanacak bir merkez haline ge





Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Giresun temsilcimiz Erkan Başkıran’a konuştu. Görgülüoğlu, çalışmaları ve devam eden projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Görgülüoğlu, kendisini başkanlık makamına oturtan vatandaşların verdiği desteğe layık olmaya çalıştığını belirtti.

Yaşanabilir bir ilçenin mücadelesini verdiklerini söyleyen Görgülüoğlu, “Daha mutlu ve daha yaşanabilir bir Piraziz için tüm ekibimizle birlikte güzel hizmetlere imza atmaya devam ediyoruz. Tüm Pirazizli hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle burada hizmetteyiz. Bizi Piraziz’i layıkıyla yönetelim diye başkan seçtiler. Onlara layık olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

TÜM SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Piraziz’de eksik olan tüm sorunları masaya yatırarak tek tek giderdiklerini ve gidermeye devam ettiklerini açıklayan Görgülüoğlu, “Burada çok daha fazla yapacak işlerimiz var. Tabii ki her şey bitmiş değil. Hizmeti Piraziz’e en iyi şekilde getirmenin gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızdan sadece biraz sabır istiyorum. Piraziz’in  girişinden çıkışına kadar her yere  el attık. Tüm ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız devam ediyor.”

YANLARINDA OLUYORUZ


Yaşlı ve hastalara her zaman sahip çıktıklarını söyleyen Görgülüoğlu, “Yaşlılarımıza ve tüm hastalarımıza sağlık sıhhat diliyorum. Her zaman onların yanlarında oluyoruz. Dertlerine derman olmak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Gençlerimize de sahip çıkmak adına onlarla zaman zaman çeşitli toplantılar düzenliyoruz. Gençlerimizin düzenlediği gecelere katılarak onların yanında oluyoruz” dedi.

iŞLER YETiŞMiYORDU

Görgülüoğlu, ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle çalışma ekibimiz oluşturuldu. Çalışan sayısı yeterli değildi ve işler yetişmiyordu. Bu sebeple önce yeni personeller alındı, emeklilik şartlarını doldurmuş personeller emekli edildi. Yeterli araç gereç yoktu. Araç filomuza bir adet zabıta aracı, bir adet arazi aracı, iki adet ekskavatör, iki adet çöp aracı, bir adet sepetli vinç, iki adet kamyon, bir adet cenaze aracı, iki adet kamyonet, bir adet tanker, iki adet silindir, bir adet dozer, bir adet yükleyici kazıcı, iki adet silindir, bir adet makam aracı ekleyerek filomuzu büyüttük.”

YATIRIMLAR SÜRECEK

Görgülüoğlu, ilçeye yatırımların devam edeceğinin altını çizip, “İlçemize kazandıracağımız yatırımlar devam edecek. Tüm yollar ve kaldırımlarımız yenilenecek. Mahallelerimizde eksik olan yolların yapımı devam edecek. Piraziz’in girişinden çıkışına kadar olan sahilde ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları da yapılacak” diye konuştu.


30 YILLIK SORUN GiDERiLDi

Görgülüoğlu, ilçedeki çalışmalarından bahsederken, “30 yıldır halkımızın pazar yeri olarak kullandığı belediyemiz karşısındaki araziyi çamur olmaktan kurtarıp parke yaptık ve bütün pazarı burada topladık. Ayrıca pazarcı esnafımız için tuvalet ve mescit yaptık. Kasaplar sitemize de WC yaptık. Dolmuş durakları eski tip idi yenileri ile değiştirip yeni duraklar ekledik.  İlçemizin hızlı gelişmesinden dolayı yetersiz kalan imar planımızı komple genişleterek yeniden revize ettik. İmara açılması gereken arazileri imara açarak yeni yollar açtık. Etrafına ilçemizin kurulduğu tarihi Eren Merkez Camimizin aslına uygun restorasyonunu tamamladık. Camilerimizin yılda iki defa olmak üzere A’dan Z’ye temizliklerini yaptırıyoruz” ifadelerini kullandı.

SPORA TAM DESTEK

Spor kulüplerini de desteklediklerini bildiren Görgülüoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bir adet MAN marka otobüs hibe etti. Biz de otobüsü Pirazizspor’un hizmetine sunup maçlara gidiş geliş için kullanıyoruz. Pirazizspor bizim vazgeçilmezimizdir. Takımımızın her zaman yanındayız. Giresunspor’umuza da başarılar diliyorum. İnşallah bu sezon ligi arzu ettiği yerde bitirir ve bir üst lige çıkar” dedi. 

YOLLAR GENiŞLEDi


Görgülüoğlu, şunları kaydetti: “Mevcut yolları genişleterek ve yeni yollar açarak 30-35 km beton yol ve istinat duvarları yaptık. 40 yıllık sorun olan içme suyu şebekesini yenilemek için gerekli işlemleri yaparak 16 km yüksekten ilçemize su getirip 1. etap tamamlanmış oldu. Şu anda yeni içme suyu cazibeli olarak ilçemize verildi fakat arıtma, depo ve şebeke çalışmaları devam ediyor. Daha önceden yarım bırakılan altyapı kanalizasyon sisteminin eksiklerini tamamladık. Camilerimizin bahçelerine güneşlik ve bank yaptırdık.”

MODERN BELEDiYE BiNASI

Belediye binasını modern hale getirdiklerini ifade eden Görgülüoğlu, “Belediye hizmet binamızı yeniledik ve daha modern bir hale getirdik. İlçemize kazandırılmış olan futbol sahasının yanına bir tane de kapalı spor salonu yapılması için bir vatandaşımızın bağışladığı arazinin hafriyat çalışmaları devam ediyor, bittikten sonra spor müdürlüğüne teslim edeceğiz. Gerekli görülen yerlere çocuk oyun parkları ve oturma alanları yapılacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ALTYAPIMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Altyapıya büyük önem verdiklerini belirten Görgülüoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Altyapı ve kanalizasyon eksiklerini gideriyoruz. Projeler de tamam. 30 km yolda betonlama yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Eksik olan yerlere istihdam duvarı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İmar uygulamaları da sorunsuz şekilde devam ediyor. Birçok çocuk oyun parkını vatandaşımızın hizmetine sunduk. İlçemizde yeşil alanlar ve oyun parklarının yapımlarına devam edilecek. Gerekli yerlere yolcu durakları yaptık. Belediyemizin hizmet binasını yeniledik.”


Erkan BAŞKIRAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap