SON DAKİKA



Haber > Giresun > Rabia dosyası örtbas mı?

Rabia dosyası örtbas mı?

22 Mart 2019 Cuma - 11:02




Milletvekili Necati Tığlı, “Eynesil’de 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın otopsi raporunda “yüksekten düşme sonucu değil trafik kazasına bağlı çarpma sonucu hayatını kaybettiği bilgisine yer verilmiştir. Bunu hiç kimse örtbas edemez” dedi.





CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “12 Nisan 2018 tarihinde Eynesil’de meydana gelen ve 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle sonuçlanan vahim olayın otopsi raporunda “yüksekten düşme sonucu değil trafik kazasına bağlı çarpma sonucu hayatını kaybettiği bilgisine yer verilmesi” Rabia’ya araba ile çarpıldığı iddialarını kesinleştirmiştir.

11 yaşındaki kızımız Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Olayın gelişme şekli, ortaya çıkardığı şüphe olayı basından takip eden her vatandaşın kafasında soru işaretleri bırakmıştır. Rabia’nın ölümünde yaşanan şüpheler apaçık, ayan beyan ortadayken, bir sürü kanıtın süreç içerisinde yok edildiği görülürken, polisinden savcısına, bilirkişisinden siyasetçisine, kadar konuyu kapatma telaşı içerisinde olduklarını görmekteyiz.” dedi.

Rabia Naz Vatan’ın nasıl öldüğünün aydınlatılması için meclis çatısı altında elinden gelen her şeyi yapacağını, olayın peşini bırakmayacağını, suçlu ya da suçluların bulunmasını engelleyenler var ise onlarla da sonuna kadar mücadele edeceğini ifade eden CHP’li Tığlı, “devam eden hukuki süreçte kamuoyunu yanıltabilecek, bilgi kirliliğine yol açabilecek açıklamalardan herkesin kaçınması gerektiğini” sözlerine ekledi.




Tığlı, “Son günlerde çeşitli mecralarda Giresun’da yaşanan bu vahim olayın takip edilmediği yönünde açıklamalar yapılmaktadır. Kimse merak etmesin Rabia Naz Vatan’ın ölümü takip ediliyor. Geçtiğimiz ay Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan ile bir araya geldim, her zaman yanlarında olduğumu ve davanın seyri açısından avukatlarla birlikte hareket etmenin doğru olacağını söyledim.
Babanın iddialarına ve sorularına yanıt verilmediği, neredeyse bir yıla yakın bir süredir iddianamenin hazırlanmaması ve iddia edilen siyasi ilişkiler, kirli bağlantılar adaletin ve devletin çürümeye başladığının bir fotoğrafı gibidir.” dedi.

KİM YA DA KİMLER BU DOSYAYI ÖRTBAS ETMEK İSTİYOR?




Sol ayağı kopma noktasına geldiği halde, olay yerinde kan olmaması, olay yeri incelemesinde video kaydının alınmaması, olay yerine Giresun merkezden gelen sivil polislerin kimliklerinin saklanması ve acil serviste olaya müdahale eden Ortopedi Uzmanı doktorun ifadesinin dahi alınmamış olmasını hatırlatan Tığlı, “Rabia’nın ölümünde asıl gerçeğin ne olduğunu, yargı sürecinin nasıl işlediğini, savcısından hâkimine, polisinden siyasetçisine kadar herkes, kamuoyunu ve acılı babayı aydınlatmak, adaleti tecelli etmek adına sorumludur. Toplumun adalete olan inancını yitirmemesi, hâkim ve savcılara olan güvenini kaybetmemesi için bu dava hızlı bir şekilde sonuçlandırılmalıdır.” dedi.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, yaptığı açıklamada, “Soruşturmayı yöneten savcı neden değiştirilmiştir? Soruşturmaya müdahale eden ve baskı kuran siyasiler var mıdır? Dosyanın örtbas edilmek istendiği iddiaları doğru mudur? Neden birden fazla otopsi raporu hazırlanmıştır?” ifadelerini kullandı.

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap