SON DAKİKA



Haber > Giresun > Özel idareye bak

Özel idareye bak

01 Ekim 2018 Pazartesi - 15:48




CHP İl Başkanı Belediye’yi eleştiren AK Parti İl Başkanı’na adres gösterdi





CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, Giresun Belediyesi’nde 10 gün gecikmeyle ödenen memur maaşları üzerinden eleştiride bulunan AK Parti İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na cevap verdi. 

Bilge, “Sayın AKP İl Başkanı gerçekten büyük bir açığımızı bulmuşe oradan siyasi rantını yükseltmeye çalışıyor. Ne olmuş, isterseniz hatırlayalım; 

“Giresun Belediyesi maaşları ödeyemiyor, gülen yüzle borç ödenmez “Aslında Şenlikoğlu’na cevap vermek değil de, kamuoyunu aydınlatmak için bazı şeyleri sizlerin aracılığı ile paylaşmak istiyoruz; Öncelikle Sayın İl Başkanı Aytekin Şenlişkoğlu’na boy aynasına bakmasını tavsiye ediyoruz. 

Neler mi görecek, Özel İdarede aylardır ödenemeyen işçi alacakları, esnafı batıran piyasa borçları, aylardır maaşları zamanında ödeyemeyen kendi partisine üye ilçe belediye başkanları. Neler mi görecek, borçlarını ödemek için haraç mezat satılan özel idare binalarını, 20 milyon hibe olarak söz verilen ve gelmeyen parayı, üstüne üstlük birde iller bankasından ayrıca 10 milyon lira borçlanmayı görebildiniz mi iyi bakın” dedi.
CHP İl Başkanı Bilge eleştirilerini daha sonra şöyle sıraladı: “Neler mi görecek, SEKA’yı yok pahasına satıp 12 TL’ye satılan A4 kağıdını 24 TL’ye alan İktidarlarını. Neler mi görecek, seradan değil tarladan toplanan domatesin kilosunu 7.00 TL’ye alan vatandaşını.
Bu ülkede ekonomik krizi kim yarattı ? Kullandığımız her ürüne zam geldi mi ? Geldi. (Fındık hariç ) Her şeyin fiyatı arttı, fındık geri geldi. 114 aydır düzenli maaşlarını yatıran Giresun Belediyesi’nde işçi maaşları 2 gün, memur maaşları 10 gün gecikti diye AKP’nin hukukçu il başkanı kolları sıvayıp, bu durumdan çıkar sağlamaya çalışıyor. Bu ekonomik krizi biz mi yarattık. Hatta ekonomik krizin çözümü için AKP iktidarına destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. 

Siz ne yapıyorsunuz, maaşlar ödenemiyor, güler yüzle bu işler çözülmez. Vatandaşta ne güler yüz bıraktınız, ne moral. Her kesi karamsar bir ortama sürüklediniz. 


Eğer Giresun’u çok seviyorsanız, belediyede çalışanları seviyorsanız, iktidar olarak, bize düşen bir şey var mı diye sorarsınız.

Bilinçsiz yatırımlarla, acemi kadrolarla, eş dost akraba yönetimi ile güzel ülkemizi ekonomik uçurumun kenarına getirdiniz. Giresun Belediyesi doğalgazdan kaynaklanan yol ve alt yapı yatırımlarına 50 milyon liranın üzerinde kaynak ödedi. Bu belediye bütçesine binen çok önemli bir yüktür. 

Yapılan Giresun’a yapılmaktadır. Destek olmuyorsunuz bari köstek olmayın. 

Çıkıp konuşsana fındık fiyatı neden düşüyor ? Aman aman konuşma sizlerden konuşanlar oldu, fiyatlar 14.500 TL’den 13 TL ye düştü. 

Siyaset arkadan dolanma değil, halka hizmet üretme sorumluluğu gerektirir. 
Tabelaya 13 yılda Giresun yazdırmakla Giresun kalkınmıyor.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
CHP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap