SON DAKİKA



Haber > Giresun > Bilgi önemli bir güç

Bilgi önemli bir güç

17 Mart 2018 Cumartesi - 13:25




Giresun Üniversitesi’nin 12. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı. Burada konuşan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Bilgi en önemli ve büyük güçtür” ifa





Giresun Üniversitesi’nin (GRÜ) 12. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Bilgi en önemli güçtür. Üniversiteler ise bu gücün üretim merkezleridir. Zira bilgi toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve yaratıcı enerjinin ana kaynağı üniversitelerdir” dedi. Coşkun, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konfrans Salonunda üniversitenin 12. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, GRÜ bünyesinde halen 13 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, bir devlet konservatuvarı ile 18 araştırma merkezi bulunduğunu söyledi.

EN BÜYÜK PAY

Üniversitede 936 akademik, 413 idari personelin görev yaptığını, yine 30 bin öğrencinin GRÜ'de eğitim gördüğünü aktaran Coşkun, “Giresun Üniversitesi kurulduğu günden itibaren ilimizin ve ülkemizin kültürel, ekonomik, bilimsel alanda gelişmesine ciddi katkılar yapmış bir bilim yuvasıdır” diye konuştu. Coşkun, şöyle konuştu: “Dünyanın yakın tarihi, bölgesel ve uluslararası güç olma yolunda olağanüstü gelişme gösteren ülkelerin bu başarılarında en büyük payın yükseköğretime yaptıkları iddialı yatırımlar olduğu açıkça görülebilir.”
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap