SON DAKİKA



Haber > Artvin > İşbirliği kurmak istiyoruz

İşbirliği kurmak istiyoruz

18 Kasım 2017 Cumartesi - 11:13




Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Artvin'e gelen Pataradze ile görüşen Artvin Valisi Ömer Doğanay, “Biz Gürcistan ile her alanda işbirliği kurmak ist





Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Artvin’e geldi. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Artvin'e gelen Pataradze'yi Artvin Valisi Ömer Doğanay, valilik binası önünde karşıladı. Burada halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Pataradze, daha sonra Doğanay ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Pataradze, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Vali Doğanay ile ekonomik ve ticari konular üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

ÖNEMLİ KAPI

Vali Ömer Doğanay , Türkiye ile Gürcistan'ın ticar ve turizm alanında yoğun ilişkiler içinde bulunduğuna işaret etti. Bu işbirliğinin dostluk ve kardeşlik uygulamalarında resmiyete yansıdığını aktaran Doğanay, “Öncelikle iki ülke arasında vize muafiyeti, kimlikle geçiş sistemi var. Sarp Sınır Kapımız Gürcistan'ın batıya doğru açılışı, Türkiye'nin ise Gürcistan ve Kafkaslar'a açılan önemli sınır kapısıdır” dedi. Doğanay, iki ülkenin ortak mirasları olduğuna da dikkat çekti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap