SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır ?

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır ?

26 Mart 2024 Salı - 17:12




İftar sofralarının baş tacı tane tane pilav





Tane tane pilav nasıl yapılır? Bu ölçülerle pilavınız ne lapa oluyor, ne de diri kalıyor tam kıvamında pişiyor. Bana göre 2 bardak su, pirince fazla geliyor ve lapa oluyor. Bütün püf noktalarıyla tarifini yazdım, denemenize pişman olmayacağınızı düşünüyoruz.

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç

  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su

  • 1 tane bulyon (tercihe bağlı)

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin)


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Yeteri kadar tuz

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçleri derin bir kaba koyup, üzerine tuz serpeleyin ve sıcak su döküp 15-20 dk bekletin. Bu işlem, pirinçlerin nişastasının çıkmasını sağlıyor.

  • Sıcak suda beklediğiniz pirinçleri bol suda nişastası çıkana kadar yıkayın ve süzgeçte suyun süzülmesini sağlayın.


  • Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ karışımını koyup, eritin.

  • Pirinçleri ekleyip iyice kavurun. Kavurma işlemini biraz uzun yapın, pirinçler kavruldukça tane tane olacaktır.

  • Kavrulan pirinçlere 1 bardak + 1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak suyu döküp, bulyon atın ve biraz karıştırın. İsterseniz bulyonu sıcak suda eritip katabilirsiniz.

  • Ocağın en küçük yerinde, kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.

  • Üzerine temiz bir bez koyup kapağını kapatın ve bir sofra örtüsüne pilavı sarıp, demlenmesini bekleyin.


  • Tane tane pilavımız hazır.


Not: 1 + 1 su bardağından 2 parmak eksik suyun 1 bardağını tavuk suyuyla yaparsanız çok daha güzel olur. Eğer tavuk suyunuz tuzlu ise, bulyon katmayın.
Afiyet olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap