Haber > Karadeniz Rehberi > Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır ?
26 Mart 2024 Salı - 17:12
Tane tane pilav nasıl yapılır? Bu ölçülerle pilavınız ne lapa oluyor, ne de diri kalıyor tam kıvamında pişiyor. Bana göre 2 bardak su, pirince fazla geliyor ve lapa oluyor. Bütün püf noktalarıyla tarifini yazdım, denemenize pişman olmayacağınızı düşünüyoruz.
Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
1 tane bulyon (tercihe bağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?
Öncelikle pirinçleri derin bir kaba koyup, üzerine tuz serpeleyin ve sıcak su döküp 15-20 dk bekletin. Bu işlem, pirinçlerin nişastasının çıkmasını sağlıyor.
Sıcak suda beklediğiniz pirinçleri bol suda nişastası çıkana kadar yıkayın ve süzgeçte suyun süzülmesini sağlayın.
Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ karışımını koyup, eritin.
Pirinçleri ekleyip iyice kavurun. Kavurma işlemini biraz uzun yapın, pirinçler kavruldukça tane tane olacaktır.
Kavrulan pirinçlere 1 bardak + 1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak suyu döküp, bulyon atın ve biraz karıştırın. İsterseniz bulyonu sıcak suda eritip katabilirsiniz.
Ocağın en küçük yerinde, kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Üzerine temiz bir bez koyup kapağını kapatın ve bir sofra örtüsüne pilavı sarıp, demlenmesini bekleyin.
Tane tane pilavımız hazır.
Not: 1 + 1 su bardağından 2 parmak eksik suyun 1 bardağını tavuk suyuyla yaparsanız çok daha güzel olur. Eğer tavuk suyunuz tuzlu ise, bulyon katmayın.
Afiyet olsun.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.