SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Şekerpare Tarifi, Nasıl Yapılır?

Şekerpare Tarifi, Nasıl Yapılır?

01 Nisan 2024 Pazartesi - 15:29




Ramazanda hafif ama kolay bir tarif ile sizlerleyiz





Dokusu, kıvamı, hafifliğiyle en favori şekerpare tarifiniz olmaya aday! Tam ölçüleri ve püf noktalarıyla her denemenizde aynı sonucu almanız da garanti. Karşınızda pastaneleri kıskandıracak lezzetiyle şekerpare tarifi! Özellikle iftar sofralarının en sevilen ramazan tatlısı diyebileceğimiz şekerpare tariflerini hazırlarken dilerseniz içerisine limon kabuğu, portakal kabuğu ve vanilin gibi farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz. Özellikle en sevilen ramazan tatlılarından şekerpare, iftar sofralarında misafirlerinizin çok seveceği bir tatlı. Sofralar hazır, çaylar demlendiyse, şekerpareler fırından çıkmaya ve şerbetiyle buluşmaya hazır. Şekerpare yapımı çok basit ama aman diyelim şerbetler soğuk, tatlınız sıcacık olsun. 


Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

4su bardağıun
5tepeleme yemek kaşığıirmik
180gramoda sıcaklığında tereyağı(13 yemek kaşığı)
2adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
1su bardağıpudra şekeri
1paketkabartma tozu

Şerbeti için:

3,5su bardağıtoz şeker
3,5su bardağısu
2-3damlalimon suyu

Üzeri için:

1adetyumurta sarısı

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

Şekerparenin şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye aktarın. Şeker eriyip su kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edin. Şerbetiniz hazır! Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şekerpare hamuru için gerekli olan un ve irmik hariç tüm malzemeleri bir kaba aktarın ve güzelce karıştırın.
Ardından irmiği  ilave edin.
Unu da ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış tepsiye oval şeklini vererek dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal ile üzerine şekil verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal ile üzerine şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şekerparelerinizi 20 dakika kadar pişirin. Fansız ayar kullanın, pişme süresi fırınınızın performansına göre değişebilir bu nedenle kontrollü pişirin.
Ardından fırından şekerparelerinizi alın. Oda sıcaklığında 3-4 dakika kadar dinlendirin. Soğuk şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine azar azar gezdirin. Dağılma riskini bu şekilde azaltmış olursunuz. Şerbeti birden dökmeyin. Azar azar verin.
En az 2 saat kadar dinlendirip şekerpare tatlısını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap