SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Rize'nin tescilli lezzeti Derepazarı pidesi tarifi nasıl yapılır?

Rize'nin tescilli lezzeti Derepazarı pidesi tarifi nasıl yapılır?

19 Nisan 2024 Cuma - 18:16




Rize pidesi nasıl yapılır?





Rize pidesi Derepazarı ilçesinde 50 yıldan daha fazla süredir hazırlanan bir lezzet. Tamamen doğal malzemeler ile hazırlanan ve üretim tekniğinin yalnızca ustalar tarafından bilindiği bu lezzet, Rize mutfağı için çok önemli bir yere sahip.

Rize pidesi hazırlanırken katkısız tereyağı ve doğal kaynak suyu kullanılıyor. Tadının değişmemesi için kesilmeden servis ediliyor. Açık kıymalı, kapalı kıymalı, karışık, kavurmalı, sade olmak üzere farklı versiyonları ile hazırlanıyor.

Bu lezzetin orijinal versiyonunu deneyimlemek için Derepazarı ilçesini ziyaret etmeniz öneriliyor. Ancak merkezde bulunan bazı restoranlarda da hazırlanan farklı versiyonları bulunuyor. Rize pidesi yemek isteyenler için lezzetli bir deneyim sunan bu pide doyurucu yapısıyla da uzun süre tok tutabilir.

RİZE DEREPAZARI PİDESİ MALZEMELER

  • 1 kilo un

  • 10 gram yaş hamur mayası

  • 10 gram tuz

  • Su


  • Yayla peyniri


RİZE DEREPAZARI PİDESİ TARİFİ

Derepazarı pidesi tarifini denemek sanıldığı kadar zor değil. Un, su, tuz ve mayayı yoğurduktan sonra 45 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru ufak bezelere bölün. Tezgâhın üzerine bir bez serin ve bölünen hamurları dizin. Hamurların mayalanması için üzerlerine bir bez örtün 30 dakika daha dinlenmeye bırakın.
Hazırladığınız pide hamurunu daire şeklinde elle açın. Hamurun kenarlarını parmak kalınlığında içe kıvırın. Yayla peynirini küpler halinde hamurun üzerine serin. Peynirlerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Hazırlanan pideyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Pideler fırında yaklaşık 5 dakika piştikten sonra fırından çıkarılıp üzerlerine
100 gr tereyağı ilave edin ve pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı olarak pidenin ortasına bir adet yumurtayı bütün olarak kırabilirsiniz.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap