SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

28 Mart 2024 Perşembe - 15:19




Bazı yan garnitürler en güzel yemeği bile gölgede bırakacak güzellikte olabilir.





İftara sayılı saatler kaldı ve evde olan yemekler gözünüze az gözüktü işte kurtarıcı bir garnitür olan tarif sizlere geliyor.

Patatesleri güzelce haşlıyorsunuz, kabuklarını soyup dilimliyorsunuz. Biraz soğan, biraz salça ve maydanozla kavuruyorsunuz ve ortaya şahane bir lezzet çıkıyor.


Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler;

 

  • 6 adet patates

  • 1 adet kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 yemek kaşığı salça

  • 2 avuç doğranmış maydanoz

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri güzelce yıkayın ve bir tencereye koyun.
Üstünü geçecek kadar su ve biraz tuz ilave edip ocağa alın.
Patatesler haşlanana dek yaklaşık 20 dakika kaynatın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp dilimleyin.
Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra, doğradığınız patatesleri ilave edin. Üstüne maydanozları da ekleyin.
Tuz ve karabiber ilave edin ve yüksek ateşte birkaç dakika daha kavurup altını kapatın. Hazırladığınız patates kavurmasını bir servis tabağına alın, ince doğranmış taze soğanlarla süsleyerek servis edin.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap