SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

18 Nisan 2024 Perşembe - 18:14




Hem sağlıklı, hem pratik Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?





Mısır ekmeği, her Karadeniz insanının yemelere doyamadığı, kuymağından ve muhlamasından geri tutamadığı güzeller güzeli ekmek çeşidiyken, o büyüleyici haliyle Türkiye'nin genelini kendine hayran bırakarak her evin misafiri oluyor.

Pişer pişmez tüketildiğinde lezzetini nirvanaya ulaştıran mısır ekmeği, eğer tek öğünde bitmiyorsa daha sonra ısıtılarak formunu zinde tutuyor. 

Klasik beyaz ekmeğe göre çok daha proteinli olan ve Karadeniz’in temel besin kaynaklarından biri haline gelen mısır ekmeği bildiğiniz ekmekleri unutmanızı sağlayacak kadar lezzetli! Mısır unu ile hazırlanan mısır ekmeği bağırsak sistemi içinde oldukça faydalı. Lifli bir yapıya sahip olması sebebiyle de dikkat çeken mısır ekmeği, Rize’de hizmet veren fırınların neredeyse hepsinde bulunuyor.

Mısır ekmeğinin en önemli özelliklerinden birisi uzun süre bayatlamıyor olması. Bu sayede fırınlardan satın alarak sevdiklerinize götürebilir, onların bu lezzetin tadına bakmasını sağlayabilirsiniz.

Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağımısır unu

  • 2 yemek kaşığıun

  • 3 yemek kaşığıyoğurt

  • 1 paketkabartma tozu


  • 1,5 su bardağısu

  • 1/2 tatlı kaşığıtuz

Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Mısır ekmeği için su hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Ardından azar azar su ekleyin.
Fırın tepsinizi iyice yağlayın. Harcı içine alın.
Mısır ekmeğini 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.

Mısır Ekmeği Tarifinin Pişirme Önerisi

Fırın performansı değişebileceğinden kontrollü pişirin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap