Haber > Karadeniz Rehberi > Mezgit Buğlama nasıl yapılır?
02 Nisan 2024 Salı - 17:19
Balık restaurantlarında bulamayacağınız, ustaları bile kıskandıracak bir tarif ile sizlerleyiz.
Mezgit Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo mezgit
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
4 diş sarımsak
Maydanoz
1 adet limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kekik, tuz, karabiber
Mezgit Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
Mezgitleri güzelce temizleyelim.
Patatesleri ince ve yuvarlak şekilde keselim.
Patateslere güzelce tavanın altına dizelim.
Dizilen patateslerin üzerine mezgit balıklarını güzelce dizelim.
Balıkları dizmek butikten sonra ince ince doğradığımız soğanları dizelim.
Domateslerde aynı patates günü ince yuvarlak kestikten sonra aynı şekilde tavaya dizelim.
Limonları da üzerine koyduktan sonra aralara sarımsak ve baharat ekleyip hazırlıyoruz.
1 tatlı kaşığı salçayı sıcak suda erittikten sonra üzerine döküyoruz ve ilave olarak 1 bardak su koyduktan sonra tamamen pişirmeye hazır. Afiyet olsun.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.