SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Mantı Makarna Tarifi

Mantı Makarna Tarifi

06 Nisan 2024 Cumartesi - 15:14




Enfes lezzeti kolay yapımı ile Mantı Makarna tarifi





Makarna deyip geçmeyin o sadece makarna değil aynı zamanda mantıda. Mantı ve makarna severleri buluşturacak bu harika lezzeti mutlaka denemelisiniz.Yapımı kolay ve pratik ama bir o kadarda lezzetli bir tarifle sizlerleyiz

Mantı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantı makarna (hemen her markanın vardır)

  • 250-300 gram kıyma

  • 1 adet soğan

  • 2-3 diş sarımsak


  • 1 yumurta

  • Pul biber, karabiber, tuz

  • Yoğurt


Sos için;

  • 2  yemek kaşığı tereyağı


  • Nane ve pul biber

Mantı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, yumurta, kıyma ve baharatlar ile birlikte iç harcını yoğuralım.
  • Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi makarnaların içlerini kıyma harcı ile dolduralım.
  • Tıpkı makarna pişirir gibi mantılarımızı kaynar suda haşlayalım.
  • Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt gezdirelim.
  • İsteğe göre tereyağında nane ve pul biber ile sos yapıp yoğurdun üzerine dökerek servis yapalım.
  • Bu ölçüye göre 5-6 kişi için rahatlıkla yeterli olur. Afiyet olsun…
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap