SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Hamsikoli Tarifi nasıl yapılır?

Hamsikoli Tarifi nasıl yapılır?

23 Nisan 2024 Salı - 15:55




Ekmeğin hamsi ile buluşmasından doğan harika lezzet





Rize mutfağı farklı malzemeleri bir araya getirerek klasik yemeklerden marjinal tarifler yaratmayı başarabilmiş bir mutfak! Hamsi ile hazırlanıyor olmasına rağmen hamur işi olarak anılan hamsi kolu ise bu teoriyi kesinlikle doğruluyor.

Karadeniz’in en sevilen iki lezzeti olan mısır ekmeği hamsi; hamsi kolu adı verilen bu lezzette birleşiyor. İçerisine ilave edilen yeşillikler ise hamsi kolunun doyulmaz bir lezzet haline gelmesini sağlıyor. Yöre halkı tarafından günün her saati tercih edilen bir lezzet olan hamsi kolunu yöresel restoranlarda ve pastanelerde bulabilirsiniz.

Hamsi kolu içerisinde hamsi, pazı, maydanoz, dere otu, soğan, zeytinyağı, mısır unu, su, tuz karabiber bulunuyor. Malzemelerin tamamının aynı kap içerisinde ve yaklaşık 1 saat kadar pişirildiği bu lezzet sıcak ya da ılık olarak servis ediliyor.

Hamsikoli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram hamsi(yıkanmış, temizlenmiş)

  • 1 demetpazı

  • 1 demetmaydanoz

  • 1 demetdereotu


  • 1 adet büyük boysoğan

  • 6-7 daltaze soğan

  • 1 çay bardağızeytinyağı

  • 3 su bardağımısır unu

  • 1 su bardağısıcak su


  • 1 çay kaşığıtuz

  • 1 çay kaşığıkarabiber

Hamsikoli Tarifi Nasıl Yapılır?

Pazı, maydanoz, dereotu ve taze soğanı bol suyla yıkayıp temizledikten sonra, hepsini ince ince doğrayın ve derince bir kabın içerisine alın.
Hamsileri alın ve küçük küçük doğradıktan sonra, doğranmış yeşilliklerin üstüne ekleyin.
Kuru soğanı ince ince doğradıktan sonra bir miktar tuzla güzelce ovun ve ardından suyla durulayıp, onu da karışıma ilave edin.
Mısır unu, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sıcak suyu da ilave edip, tüm malzemeleri yoğurun. Kek hamuruyla kurabiye hamuru arasında bir kıvamı olması gerekiyor hazırladığınız karışımın.
Bir fırın kabını tereyağı ile güzelce yağlayın ve hazırladığınız karışımı kaba boşaltın. Üstünü düzleştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstü kızarana dek 60 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis edin.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap